« 25. juli. | Main | 18. juli »

19. juli.

Okay, jeg er fuldstændig ligeglad med, at det er åndssvagt varmt. Jeg skal simpelthen videre med mit scenarie, og jeg har nu i løbet af de sidste tre timer, fået skrevet mine spilpersoner. Hver beskrivelse fylder omkring 450 - 500 ord. Udover selve beskrivelsen får spillerne også en kort oversigt over, hvad han ved om den verden, der spilles i, samt selvfølgelig et character sheet.

Det er virkeligt mærkeligt at skrive seks spilpersoner på tre timer. Normalt bruger jeg en hel aften på en enkelt spilperson. Selvfølgelig skal der også skrives meget mere til hver enkelt spilperson til de enkelte afsnit i scenariet, men det føles meget godt at få bekræftet, at jeg faktisk KAN skrive korte spilpersoner. Et eksempel på en spilperson i rå tekst.

Born
Du er jæger. Eller det vil sige, at det egentlig er din bedstefar, der er byens jæger, men han er helt ærlig så gammel og fordrukken, at han ikke engang kan spænde en bue. Men det er ham, der har lært dig alt, hvad du ved, så du skulle være et utaknemmeligt skarn, hvis ikke det var din tur til at hjælpe ham, ved at udføre hans pligter.

Du bor i udkanten af landsbyen Langdoc i en hytte sammen med din bedstefar. Landsbyen ligger i riget Ascalon, der indtil for få år siden, var et godt og roligt rige at bo i under den gamle konge, der kun krævede få skatter. Men for et par år siden døde kongen og hans søn prins Breadon kom til magten. Der gik ikke lang tid, før Kongens Foged ankom og proklamerede, at skatterne blev sat op for at betale for den krig, der var udbrudt mod nord. Flere skind skulle afleveres.

De fleste i Langdoc hader den unge konge, men du tager det mere roligt. De fleste har fint råd til at betale de nye skatter, og hvem ved om ikke kongen har god grund til at gå i krig mod rigerne mod nord. Det skal du i hvert fald ikke gøre dig klog på, hvilket mange andre lader til at have travlt med.

Indtil for 14 dage siden mærkede I ikke andet til krigen end højere skatter og at Kongens Foged hverver nye soldater i området. Men så en nat forsvandt byens magiske mure. Ikke at du bor inden for murene, men jeres hytte i træerne med talrige fælder forneden, bliver sjældent angrebet af utysker. Det tog desværre kun to nætter, før de første udøde inde fra skoven, begyndte at luske omkring inde i byen. De magiske mure havde beskyttet, men nu ville troldmændene ikke hjælpe kongen og hans byer mere.

De udøde blev ved med at komme. Du hjalp fra starten byen. Både med din bue og med dit sværd. Sammen med den unge smed i byen og akolytten Iriane og flere andre våbenføre mænd og kvinder, forsøgte i nat på nat at jage de udøde på flugt. Selv den unge svækling Moriel viste sig at være nyttig, da han afslørede, han kunne magi.

Sådan er der gået næsten to uger. Det kan ikke holde ved. For to nætter siden blev en af vagterne overmandet og slået ihjel. Sidste nat blev byen angrebet af en masse udøde tosser, som bortførte præsten Eldorn, der ellers havde kæmpet bravt.   

Det var akolytten Iriane, der sagde, at I måtte gøre noget. Jer seks. Jer seks, som de sidste 14 dage havde hjulpet med at forsvare byen.. Krigeren Elfric. Præstinden Iriane.  Spejderen Cynric. Præsten Iriane. Elverpigen Liana. Og dig. Jægerkrigeren Born.

 

Posted on Wednesday, July 19, 2006 at 07:54PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments7 Comments

Reader Comments (7)

Man kan ikke være Jæger i D&D. :-P
July 19, 2006 | Unregistered CommenterThomas Munkholt
Fna. Der står også fighter på sheetet, men det er så kedeligt bare at have to fighters. Jeg gider ikke have en dværg med. De er så evigt psykotiske og sure. Og halflings er bare fjollede.
July 20, 2006 | Unregistered CommenterLars
Du kan bare ikke tegne indenfor stregerne, hva'? ;-)

Jeg synes det virker som rigelig tekst at arbejde med for en spiller – vil der være brug for baggrundstekst som her i alle versioner?
July 20, 2006 | Unregistered CommenterThomas Munkholt
Nej. Den første version er på de 450-500 ord, og de efterfølgende versioner skal ligge på omkring 250-300 ord.
July 20, 2006 | Registered CommenterLars Andresen
seks spilpersoner på tre timer.... gheeh det lyder godt nok vildt.. Ok de er så ret korte, men min erfaring er at jeg sjældent bruge væsentligt mindre tid på at skrive kort end langt. Min saglige fader sagde altid: "Jeg har ikke haft tid til at skrive kort" men den forbandelse synes du ikke at lide under Lars... bare det var mig.
July 31, 2006 | Unregistered CommenterKristo
Årh jo ps:
Når du er færdigt med det der scenariepjat, skriver du så ikke mere på layout-halløjet ? - det er pisse fedt for en novice som mig med blod på tanden.
July 31, 2006 | Unregistered CommenterKristo
He he he. Jo, jeg skriver snart mere om layout. Jeg har nemlig afmeldt scenariet, da jeg får tidsproblemer.
August 6, 2006 | Unregistered CommenterLars Andresen

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.