10. juli

Udviklinge af scenariet går ikke helt, som jeg havde forventet. Det ville være rart at sige, at det er fordi, at det har været pokkers varmt, at jeg ikke kommer meget videre, men det er til dels løgn. Omkring spilpersonerne er jeg ikke så bekymret. Det er seks fine karakterer, som man snildt kan få en del sjov med. Og det virker også som om, at de helt automatisk bliver skrevet ind i historien.

Nej, problemet er noget mere omfattende. Jeg havde egentlig troet, at scenariet så småt ville begynde at dukke op i mit hoved, når jeg skrev på spilpersonerne og så småt udviklede på, hvad der skulle ske, men i løbet af weekenden har jeg spurgt mig selv masser af gange: "Jamen, er det spændende?", når jeg gik i gang med at skrive, hvad spilpersonerne skulle opleve, når de gik ind i skoven og Hævnens Borg ... ja ja, det skal den nok ikke hedde vel. Bare for at vise, at de finder en mystisk borg inde i skoven.

 Tja, hvis det var mig, der spillede det, så kunne jeg vel godt synes, at det var spændende, at komme til en mystisk borgruin, men ... jeg ved ikke. Jeg tror, at jeg har en "hvorfor skriver du ikke om virkelige mennesker med virkelige problemer"-krise, som jeg bare skal over. Men jeg fik virkelig en dårlig smag i munden, da jeg var i gang med at skrive et encounter i skoven, hvor de finder borgruinen. Og encounteret havde da mening. De ville blive overfaldet af nogle vilde dyr, som opførte sig meget mærkeligt, og når de slog dem ihjel, fandt de ud af, at dyrene var ved at rådne. Men de var heller ikke helt zombier. Det var som om, at de var ved at rådne i levende live ... for at vise dem, at de nærmer sig et sygt sted i skoven.

Hmm ... det kan da godt være, at det egentlig er spændende nok og er med til at bygge stemningen op, så de er lidt bekymrede, når de finder borgen.

Nå, men jeg prøver at komme videre, selv om jeg godt kan mærke, at det er meget lang tid siden, at jeg har tænkt i "dungeonbaner", og det lige er en anden måde at tænke rollespil på, end jeg plejer at gøre. Jeg prøvede at downloade et par gamle D&D scenarier fra Wizards hjemmeside ... det hjalp fandeme ikke meget. Hold da kæft noget crap. Og så de der beskrivelser, som det er meningen, man skal læse op. Det kan jeg simpelthen ikke tage alvorligt.

Jeg tror, at det er Per Fischers skyld det hele. Jeg kan huske hans ansigtsudtryk, da vi for en del år siden skulle prøve at spille D&D 3rd edition, og de mødte en Gray Ooze nede i kloak. Jeg tror nok, at Per bagefter sagde noget med, at det var det tåbeligste han nogensinde havde været ude for. Og han har jo ret. Hvorfor skulle de møde en Gray Ooze nede i kloaken? Fordi det var FARLIGT, at være nede i kloaken! Hvorfor er det farligt?? Fordi der er Gray Oozes!!!

 Aaarghh ... det er jo lige præcist det ved D&D der bare ikke er til at holde ud, og det som jeg vil undgå for enhver pris. Og det gør jeg også. Det har mening, at de møder de mærkelige rådnende dyr, og det kan blive ganske uhyggeligt. Det er jo ikke sådan, at de bliver overfaldet af tre stirges vel?

Der er gået en uge. Jeg har fået tænkt over scenariet, skrevet en del ideer ned, downloadet kort og billeder, som jeg kan billedbehandle og misbruge på det groveste og jeg har fået skrevet lidt mere på spilpersonerne. Der er SLET ikke sket nok, men der er sket noget.  

Posted on Monday, July 10, 2006 at 08:51PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

3. - 4. juli

Arrgh ... har ikke fået skrevet et enste ord på Lichkongen. Mandag arbejdede jeg i Århus og det var åndssvagt varmt. Tilbragte aftenen med at køre fra Århus til København i roligt tempo. Tirsdag var der afdelingsmøde og efterfølgende middag samt fodbold i fjernsynet. Og det er stadig åndssvagt varmt. Og jeg kan allerede nu sige, at onsdag kommer til at gå med at få et par venner over til margaritas på tagterrassen, så der får jeg heller ikke skrevet en bjælde. Fredag er det heller ikke videre sandsynligt, at jeg får skrevet en masse.

Jeg sætter min lid til torsdag og weekenden. Når weekenden er slut, SKAL der ligge seks karakterer (2. level) klar med sheets og spilpersonbeskrivelse. Jeg skal også gerne have lavet en grundigere synops for hele scenarieteksten, så det er klar til at gå i gang med i næste uge.

Til gengæld gider jeg ikke have dårlig samvittighed før sent torsdag aften ... den tid den sorg.

Posted on Tuesday, July 4, 2006 at 10:59PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

2. juli

Jeg fik lavet grundskelletet til et 'party'. En alvorlig fighter, der aldrig blev udlært som smed af sin strenge far, hvis æreskodeks han har svært ved at leve op til. En meget ung magic-user, der af sine forældre bliver anset for at være en belastning og generelt uduelig. En kvindelig cleric - med sine 20 år den eneste voksne i gruppen - som føler et voldsomt ansvar over for sine yngre venner. En happy go lucky fighter, som er oplært som jæger af sin bedstefar, og som gladeligt har forsørget sin fordrukne far og bedstefar i flere år. En kvindelig elf, der har boet blandt menneskene i en del år sammen med sin onkel, der er blevet kastet ud af elversamfundet på grund af en forbrydelse. Og en thief, der egentlig aldrig nogensinde har haft lyst til at stjæle noget fra nogen, men som alligevel sommetider finder andres ejendele i sin taske.

Ideen med gruppen er, at de alle er neutral i alignment, og alle har incitament til både at kunne bevæge sig i en god og en ond retning. Hver spilpersoners baggrundshistorie er meget simpel og læner sig kraftigt op af arketyper, som er nemt genkendelige. "Den unge mand, som ikke kan leve op til sin fars forventninger". Betyder det, at han bliver en stor helt, fordi han altid stræber efter at blive bedre, eller bliver han til en indebrændt bitter krigsherre, fordi han indser, at han alligevel aldrig kan blive god nok i hans fars øjne. Og det element i spilpersonerne SKAL være simpelt, for det er ikke det, som der er meget tid til at fokusere på. Jeg forestiller mig mest, at de dele af spilpersonen skal komme til udtryk i de forskellige versioner af personerne jeg laver, når de skifter fra et afsnit til et andet.

Gruppedynamikken er også vigtig, men den har jeg tænkt mig at komme meget nemt over. Spilpersonerne er unge - omkring 16-20 år - og som udgangspunkt er de gode venner. Punktum. "I kender hinanden godt og har været venner siden I var børn". Ikke så meget pjat.

Næste skridt er at lave en enkelt spilpersonbeskrivelse på maksimum 500 ord. Men det er utroligt vigtigt, at antallet af ord bliver en hjælp og ikke en byrde. Hvis jeg skal skrive så mange udgaver af spilpersoner, som jeg har tænkt mig, så skal det eddermame gå hurtigt. Så nytter det ikke noget, at jeg sidder og fedter med det, fordi jeg skal have så meget med i så lidt tekst som muligt. Det skal også være hurtigt og nemt for spilleren at sætte sig ind i.

Posted on Sunday, July 2, 2006 at 09:53PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

29. juni

Jeg tog en fridag fra arbejdet i dag for at få lidt overskud til at komme i gang. Jeg er stadig orienteret omkring at få styr på praktiske ting. For eksempel kunne jeg ikke rigtig komme i gang med spilpersonbeskrivelserne, fordi jeg ikke havde lavet et charactersheet. Og det var meget fornuftigt, for nu ved jeg præcist, hvor mange ord jeg må bruge på en beskrivelse, for jeg vil kunne have det på en side. Det i sig selv er jo et "first" for mig. Mine spilpersonbeskrivelser plejer altid at ende med at være mindst tre sider, men ikke denne gang. En halv side til spilpersonbeskrivelsen. Max 500 ord pr. beskrivelse, og det er inklusiv beskrivelse af spilpersonen, verden og de andre spilpersoner (da gruppen kender hinanden). Til sammenligning kan jeg sige, at Wolfgang fra Den Røde Pest var på 3.200 ord.

Men selvfølgelig ... denne gang skal jeg lave 84 spilpersoner. Selv om jeg så siger, at det kun er 250 ord pr. spilperson som er unik, bliver det alligevel omkring 20.000 ord, der skal skrives. Spilpersonbeskrivelsene i Den Røde Pest fyldte omkring 15.000 ord.

Nå, jeg må se på det. Det kan være, at jeg finder ud af en måde, hvorpå jeg ikke skal lave så mange udgaver af spilpersonerne. Måske skærer jeg ned på ambitionerne, hvis det viser sig at blive et slid at skrive så mange versioner af spilpersonerne ... men jeg må indrømme. Jeg frygter det ikke rigtigt.  

Posted on Thursday, June 29, 2006 at 11:12PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment

Den spæde start: 5. juni - 28. juni

Det er lidt over tre uger siden, at jeg besluttede, at jeg ville skrive mit D&D-scenarie til Viking Con. Straks efter jeg havde sendt en mail til Viking Con om, at jeg ville skrive et scenarie til dem, kom angsten for, at det D&D-scenarie jeg havde tænkt mig at skrive var uambitiøst og uinteressant. At det måske havde været sjovt på Fastaval, men at det bare ville være uniteressant på Viking Con.

Et par dage senere dukkede ideen om at lave et scenarie, der fortalte historien om en eventyrgruppe fra fødsel til død op. Et scenarie der over en række kapitler viser en hel kampagne.

6. juni - 19 juni
Så lå ideen og skrumlede i mit baghoved i en uges tid, mens det var sommer og jeg bryggede øl, kørte i bil mellem Århus og København, drak øl og grillede på177603224_07fda272e2_m.jpg tagterrassen. Jeg synes stadig, at det var en god idé, men jeg vidste ikke rigtig, hvad det skulle være for noget. Det var en smule ukonkret og jeg var lige ved at fortryde, da jeg fik en mail fra Viking Con om, at de snart skulle have foromtale og disposition. Så skulle valget tages, og jeg besluttede mig for at skrive en foromtale. Hvis jeg kunne det, så kunne jeg også skrive et scenarie, sagde jeg til mig selv.

Foromtalen tvang mig til at blive konkret. Den tvang mig til at få nogle af tankerne ned. Den 16. juni havde jeg skrevet teksten til en foromtale, som jeg synes holdt, men jeg var stadig i tvivl om, hvordan fanden scenariet skulle opbygges sådan teknisk, og jeg anede virkelig ikke, hvad det skulle handle om.

Jeg fik den 19. juni en kryptisk mail fra Munkholt, hvor han blot skrev Redbox test?. Jeg vidste godt, hvad han hentydede til ... troede jeg. Jeg troede, at han spurgte til, om jeg var ved at være klar til en spiltest af mit scenarie, og jeg gik totalt i panik, fordi jeg jo ikke engang var gået i gang med noget som helst. Jeg fik ekstremt dårlig samvittighed og satte mig straks ned og lavede en komplet oversigt over, hvordan jeg mente at hele scenariet kunne bygges op spilteknisk. Thomas havde nu egentlig bare ment, om vi skulle tage en prøvekamp med D&D-systemet for at se, hvordan det var.

19. juni - 27. juni
Igen fik alting lov til at ligge stille i en ti dages tid, og igen var det en mail fra Viking Con, der fik mig videre. Nu var der kun nogle få dage til at foromtale og disposition skulle afleveres.  Igen tvang det mig til at blive mere konkret, og denne gang forsøgte jeg at få historien på plads. Jeg havde en vag idé om en historie om et kongerige i krig og nogle helte, som skulle vælge side i krigen, men det var så ukonkret som noget kunne være. Efterhånden som deadline nærmede sig blev jeg mere og mere bekymret, men så dukkede der efterhånden et egentligt plot og en spændende intrige op.

177603223_95208d0490_m.jpg28. juni
En skelsættende dag i scenariets historie. Istedet for at hedde "Troskab og Ære", hvilket er en ret vag titel, kom scenariet til at hedde "Lichkongen fra Ascalon", hvilket lyder meget mere fantasy-agtigt og i højere grad signalerer D&D. Historien kom for alvor helt på plads, jeg fik lavet den grafiske del af foromtalen, og kom i gang med min blog igen. Efter ca. en måned i inkubation er jeg klar til at gå i gang med den egentlige skrivefase.

Posted on Thursday, June 29, 2006 at 11:30AM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment | References2 References