Main

Det gammeldags scenarie

133670362_9de74328f4_t.jpgDen Danske Forbindelse

Spillet på Viking Con 2004 og Orkon 2004

I 2004 skrev jeg ikke noget scenarie til Fastaval, da jeg selv var dommer, og jeg kunne tydeligt mærke, at jeg egentlig havde lyst til at skrive. Jeg besluttede mig for at lave mit første scenarie til Viking Con. Det skulle være rigtig old-school Call of Cthulhu og foregå i 1920’erne og indeholde både Cthulhu-monstre, sanity-tjeks og store revolvere.

Jeg lavede en gruppe handlekraftige spilpersoner. Alle mænd med mere eller mindre vanvittige og skumle baggrunde. På overfladen pæne mennesker, men kradsede man lidt i dem kom stofmisbrug, okkultisme og generelt vanvid til overfladen. De er ikke direkte sammenkædet med scenariet forstået på den måde, at man godt kunne hive spilpersonerne ud og køre scenariet med sine andre spilpersoner.

Jeg gjorde en del ud af scenariet. Lækre handouts og endda en rigtig keeper-skærm, men jeg kunne godt mærke, at jeg ikke lagde helt de samme ambitioner i det som hvis det var til Fastaval. Jeg fokuserede i høj grad på noget, som kunne give en sjov og spændende rollespilsoplevelse.

Jeg kørte det selv på Viking Con. Det gik fint, og som et ægte Call of Cthulhu scenarie stoppede det et par timer før tid, da en spiller dummede sig og forrådte de andre spillere til kultisterne, fordi han troede, at kultisterne kunne hjælpe dem.

Jeg har glemt en stor del af scenariet i dag. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, for det var faktisk et rigtigt fint scenarie. Måske graver jeg dem frem igen, laver et rewrite og retter nogle af de mange små dumme fejl, der var i scenariet.

Foromtale:
- Doktor Weatherby. De har en gæst.

- For himmelens skyld Roberts. Jeg har sagt mindst hundrede gange, at jeg ikke vil forstyrres, når jeg skriver. Send vedkommende væk.

- Jeg tror … jeg mener … det er nok bedst, hvis de tager imod ham.

Doktoren kiggede op fra sine papirer. Han lagde fyldepennen ved siden af blækhuset og studerede i det svage lys fra gaslampen tjenerens ansigt.

- De er jo ræd menneske, sagde doktoren, da han så Roberts blege ansigt.
Han åbnede resolut en skuffe og tog en mat Webley revolver frem. Uden hastværk knækkede han revolveren og så til sin tilfredsstillelse en patron i hvert kammer.
- Jamen så må De da hellere …

Længere nåede doktor Weatherby ikke. Fra entreen lød et voldsomt brag, da noget brød gennem fordøren. En stank bredte sig i doktorens kontor.
Roberts vendte sig og trak sig op af væggen. Weatherby nåede at lukke revolveren og spænde hanen. Han løftede den i samme øjeblik, som døren blev flået af sine hængsler, og Roberts skrig overdøvede næsten de efterfølgende brag.

Den danske Forbindelse er et klassisk horrorscenarie sat i Call of Cthulhu mytologien. Scenariet vil tiltale både de, der ikke har spillet Call siden en kongres i 1994, samt spillere, der slet ikke har hilst på et ærligt Cthulhu monster. Og selvfølgelig dem, der vil have investigation, foruroligende handouts og handlekraftige karakterer. Vi smider også lidt mystiske hændelser, glemte ritualer og forbudte hemmeligheder ind i ligningen.

Download scenarieteksten
Download handouts
Download spilpersoner

Posted on Wednesday, April 19, 2006 at 12:33PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments3 Comments

Reader Comments (3)

Var det ikke skrevet til Orkon? Jeg husker at have læst det som dommer
April 25, 2006 | Unregistered CommenterMax
Jo ... jeg kan faktisk ikke selv huske, om jeg skrev det til Orkon eller til Viking Con, men det var faktisk skrevet direkte til Orkon. Det er slet ikke så dårligt endda. Hvis jeg havde haft "Fastaval-Fokus" på det, kunne det være blevet et helt hæderligt retro Call-scenarie.
April 25, 2006 | Registered CommenterLars Andresen
hej, jeg ledte efter et CoC scenarie til en spilaften her i efteråret, og fandt den Den Danske Forbindelse, men hvordan er det med charactersheets til spilpersonerne med deres stats, sanaty og udstyr? mvh. Morten
October 19, 2008 | Unregistered CommenterMorten Halskov Jensen

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.