Det flotte scenarie

130906896_4ca6bed69c_t.jpgDen Røde Pest

Spillet på Fastaval 2006
På Fastaval 2005 blev jeg så inderligt træt af, at de fleste scenarier ikke havde noget plot. De handlede om et eller andet, der skulle komme ud af spilpersonerne, eller som skulle opstå undervejs i scenariet og som man ikke helt kunne sætte fingeren på. Jeg fik for alvor lyst til at lave et scenarie med et plot - og det skulle være et fantasy-scenarie.

Jeg har skrevet et par fantasy-scenarier, og de har altid været centreret omkring spilpersonernes historie, og det ville jeg ikke denne gang. Det skulle være en "rigtig" historie, og jeg begyndte at udvikle på noget med nogle soldater, der var i en by, som ville blive angrebet ved daggry. Hurtigt gik det op for mig, at det skulle være et dystert Warhammer-scenarie, om en by der var dødsdømt.

Min største bekymring var faktisk, at spillerne ville lade der gå investigation i den og begynde at diskutere, hvad de skal gøre som spillere i stedet for at spille deres spilpersoner. Jeg har altid været fascineret af Mette Finderups scenarie Darling er Død, som gør det snedige, at plottet præsenteres for spilpersonerne i starten af scenariet. Jeg havde ikke lyst til at gå lige så drastisk til værks, så i stedet lavede jeg ni spor - ni brikker - som spillerne kan få adgang til i løbet af spillet, efterhånden som de taler med bipersoner og oplever ting i den døende by. Det er spillerne, der får brikkerne, ikke spilpersonerne. Brikkerne beskriver fakta i scenariet, som de ikke behøver at diskutere. Løbende bliver plottet foræret dem, hvis de altså taler med de rette personer etc.

Min anden ambition med Den Røde Pest var, at lave et scenarie der skilte sig ud visuelt og brugte alle de virkemidler til forståelse og formidling, som jeg kender fra mit daglige arbejde som redaktionschef i magasinbranchen. Det betød farver, bokse og masser af illustrationer. Jeg var heldig, at nettet flyder med rennæssancemalerier, som kan snuppes uden den store bekymring. De betød rigtig meget for scenariets udseende. Og så brugte jeg lang tid på at lave den rette baggrund for alle siderne.

 I bund og grund lykkes det. Og jeg vandt også en Otto for bedste formidling.

Foromtale:
Genre: Fantasy
System: Warhammer – regelkundskab ikke nødvendigt
Antal spillere: 5

Fra den høje bymur talte Adelmo lysene fra bålene i det mørke landskab foran sig. Bag ham, inde fra byen, kunne han svagt høre præstindernes aftenbøn til de døde. Han længtes efter selv at knæle på den sorte, kolde marmor i templet, men han tvivlede på, at Morr havde tid til at høre ham. Dødsguden havde travlt. Selv om det var 58 dage siden sidste angreb, gjorde Den Røde Pest sit beskidte arbejde i byen. Alle frygtede at blive en af dem, der blødte fra øjnene, ørene og det, der var værre.
 Adelmo hørte skridt på trappen op til den øverste etage på muren, og døren til det ottende vagttårn gik op.

 ”Det er koldt i nat,” sagde en stemme bag ham.

 Han nikkede og vendte sig mod Wolfgang. Hans blik fæstnede sig på Wolfgangs hoved.

 ”For fanden da Wolfgang. Selv om du kommer fra Imperiet, klæder du dig værre end pyntesyge Tileanske prinser,” sagde Adelmo og vendte blikket tilbage ud over fjendens lejr. Han lod, uden at tænke over det, igen hænderne glide over de kolde ru sten.

 ”Min hat?,” sagde Wolfgang. ”Synes du at påfuglefjer er for meget?”.

 Adelmo rystede på hovedet. Han begyndte igen at tælle bålene fra fjendens lejr. Han bemærkede en klynge på fem store bål.

 Selv i mørket kendte han placeringen. Det var der, floden slog et stort sving og skabte en fin strand.

 Indtil for seks måneder siden, havde der stået en lille olivenlund. Kaoshæren havde for længst fældet træerne og brændt den nærliggende gård.

 ”Jeg tror, der sker et eller andet,” sagde Adelmo og pegede ud på sletten, hvor små prikker bevægede sig.

 Wolfgang smed hatten fra sig, og tog sin kikkert frem. Han studerede de mange små lys.

 ”Du har ret. Det ser sgu ud som om, de er på vej væk,” sagde Wolfgang og smilede lidt forundret.

 Adelmo kneb øjnene sammen og sukkede.

 ”De er ikke på vej væk. De er på vej”.

Den Røde Pest er et alvorligt fantasyscenarie, der lugter tungt af horror. Kaos er på færde, og det kræver både mod, beslutsomhed og omtanke at komme levende gennem natten før det endelige angreb på byens mure. Scenariet vil tiltale fans af low-fantasy og spillere, som kan lide at rulle en terning, uden der kommer til at gå system-nusseri i den. Der er styr på reglerne, men der er ikke fokus på dem. Til gengæld er du død, når du ikke har flere wounds eller fate points!

Download scenarietekst
Download spilpersoner
Download handouts
Download flowchart
Download konfliktløsningstabel

Posted on Tuesday, April 18, 2006 at 09:40PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment