Det simple scenarie

 

133663099_4c6dff4cb0_t.jpgDen Sidste Sag

Fastaval 1999
I 99 skrev jeg to scenarier til Fastaval. Den Sidste Sag var min udgave af et dogme-scenarie. Ingen illustrationer. Intet layout. Bare en Word-fil. Og så var det selvfølgelig det scenarie, som vandt en Otto. Og det scenarie, som inspirerede Palle Schmidt til det meget fine Fanden på væggen.

Det var et psyko-drama-investigation firser scenarie om en gruppe mere eller mindre fallerede kriminalbetjente, der kommer til en dansk ferieby, hvor der er sket et forfærdeligt mord på nogle turister.

Det viser sig, at det faktisk er fanden selv, der står bag, og der er mulighed for, at historien kan udvikle sig rigtigt væmmeligt.

Den sidste sag var et sjovt og spændende scenarie at skrive, og det var faktisk en lettelse ikke at skulle tænke på præsentation og alt muligt andet gejl. Det kunne være, at jeg skulle prøve det igen.

 Foromtale:
Kriminalassistent Mortensen så ud af vinduet. Bag fyrretræerne kunne han se to piger der spillede stangtennis. Stangen var dårligt fastgjort i jorden og svajede ved hvert slag. Pigerne var ikke mere end 100 meter fra det sommerhus Mortensen stod i. Han gyste.

"Mortensen. Det er herinde det foregår". Kommissær Østers stemme lød beroligende uberørt af de to døde menneskers tilstedeværelse. Mortensen hørte den hidsige motorlyd fra et Nikon F4 der skød billeder i hastigt tempo. Den overdøvede næsten den dumpe lyd af flashen, hvis blink han så genspejlet i vinduet.

"Jeg skal lige være færdig herinde kommissær", sagde Mortensen med blikket vendt mod de andre sommerhuse hvor fædre tændte grillen, sønner drak kolde øl mens de hørte Steffen Brandt synge om Rigtige Mænd, døtre gik rundt i alt for små badedragte og alle havde en ide om at sommeren ville vare evigt. En sommer hvor solen aldrig gik ned. Han savnede sin kone, mens han tog sin notesblok frem og gik ind i soveværelset. For at undersøge hvilke spor det døde efterlod og drage konklusioner deraf.

En ubarmhjertig politihistorie sat i 80'ernes Danmark.

En historie om ondskab, bedrag og gammelt nag.
Et eventyr om sex, undertrykte drifter og sygeligt begær.
Et scenarie om danske politifolk der ikke har råd til at begå fejl.
Et rollespil om forskellen på mennesker og dyr.

Og selvfølgelig om hurtige politibiler.

Download scenariet på Projekt R'lyeh 

Posted on Thursday, April 20, 2006 at 04:34PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment