Main

Det ambitiøse scenarie

133663094_54a94b94f6_t.jpgFahrenheit 103

Fastaval 1999
Fahrenheit skulle været mit store investigation-epos. Baseret på den fantastiske Actacon-kampagne, jeg kørte med Per Fischer, Thomas Munkholt, Thomas Bjerregaard og Sanne Pedersen, skulle det sætte nye standarder for politi-investigation og kombinere drama og problemløsning.

Well, det er en del nemmere sagt end gjort. Fahrenheit er et ganske solidt investigation-scenarie med masser af gang i den og hårdtslående FBI-agenter. Jeg spillede det efter Fastaval med bl.a. Palle Schmidt og Jeppe Norsker og nogle andre hårde drenge, og det blev en fantastisk oplevelse. De fangede stemningen fuldstændig, men de er også til Ellroy og inde i den genre.

Scenariet var alt for internt og alt for svært. Jeg havde skrevet det, så mine spillere i kampagnen kunne håndtere det, men rollespillere på Fastaval var jo slet ikke inde i den kontrakt, som jeg havde indgået med mine faste spillere. Det blev afviklet ok på Fastaval, men der var ikke nogen, der gik amok over det. Jeg husker mestendels, at jeg havde Ask Agger i min gruppe, og han overtog scenariet fuldstændig og kunne have klaret det på egen hånd. Det var lidt frustrerende, men også sjovt at opleve.

Jeg er stadig glad for scenariet, som er et fedt investigation-scenarie og især glad for det, fordi det er fra de glade Actacon-dage. Og med nogle fede handouts.

Foromtale:
- Hold kæft hvor er det varmt.
- Det er hæsligt. Det er midt om natten og jeg sveder stadig som et svin.
- Er vi sikre på at han kommer kørende?
- Han er kommunist. Han kører vel om han er fuld eller ej.
- Hvis han ikke kører, kan vi ikke høre en skid for alle de latterlige cikader.
- Pris dig lykkelig for, at han ikke bor nær sumpen. Så var vi blevet ædt af myg.
- Er det eukaplyptystræer her lugter af?
- Det ved sgu da ikke. Lugter cikader?
- Fuck nu de cikader og hold kæft. Han skal nok dukke op. Har du travlt?
- Fuck dig selv!

Lafayette, Louisiana, 1951.
Vicedirector Walboroughs ansigt spejler sig i det blanke mahognibord. Hans læber bevæger sig næsten ikke når han taler. Men de er mere levende end hans øjne der siger mere end hans mund. En prekær sag. En hemmelig sag. Holdes ude af offentlighedens søgelys. Holdes væk fra pressen og holde pressen væk fra den. Vide beføjelser.

- Hey Collins, jeg tror han kommer nu.
- Vent lidt . . . jo, det lyder som en Chrysler.
- Du er så fuld af lort Carver.
- Hold da kæft. Jeg kan sgu da godt kende en Lincoln fra en Chrysler.

Den højtstående FBI chef taler mens han ser på det meterhøje billede af mr. Hoover. Hans øjne møder Hoovers. Det er Hoover der vil have svar. Venstreorienteret sammensværgelse. Walborough tøver. Tvivl. Agenterne kigger på hans ryg. En af dem renser negle. En anden tænder en Marlboro hvor filteret er taget af.

- Tror du det bliver nødvendigt?
- Hvorfor først tager ladegreb når det bliver nødvendigt? Har du ikke været spejder Collins?
- Spejdere er bøsser.
- Lad os nu bare få det overstået, så vi kan komme videre med den her sindssyge sag.

De to FBI agenter forlader træernes skygge og går over gaden mod huset hvor lyset bliver tændt i køkkenet. Cikaderne overdøver lyden fra et ladegreb på en Colt M1911.

Fahrenheit 103 er et scenarie om en gruppe FBI agenter der sættes på en sag der ikke ligner nogen anden. De tilhører Actacon. Action Against Conspiracies. Hoovers hjertebarn. Et spændingsscenarie. Et scenarie hvor godt og ondt ikke har nogen betydning. Et scenarie hvor samvittighed kommer i anden række. Et scenarie hvor menneskelighed er et pressionsmiddel, hvor ytringsfrihed er en ligeså stor illusion som demokratiet.

F B I
Fidelity
Bravery
Integrity

Yeah right!

Download scenariet på Projekt R'lyeh 

Posted on Thursday, April 20, 2006 at 04:33PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments5 Comments

Reader Comments (5)

Det var allerede en meget stor sag at håndtere i kampagnesammenhæng, men det var en der virkelig fik os ud i noget rod. Min karakter, Silvestri, var bagefter til at sælge Thomas B's karakter, Carver, for at beskytte sin karriere. Det gjorde han dog ikke – måske var det derfor Carver skånede Silvestri i allersidste afsnit, hvor han ellers havde pistolen rettet mod ham ... hvem ved. Aah, varme minder.

Det blev ikke mere overskueligt af at blive komprimeret til et scenarie der lå i eftermiddagsblok. Jeg kørte det, og det gik godt. Afslutningen hos lægen endte i hvert fald i et blodigt shoot-out, og forræderen skød en af de andre karakterer i nakken. Men der var nok lidt for meget at holde styr på for spillerne.
April 24, 2006 | Unregistered CommenterThomas Munkholt
Det er muligt det var frustrerende at køre, men for mig står Fahrenheit 103 bestemt som en af de bedste Fastaval oplevelser jeg har haft. Dels fordi det var rart at stå midt i en reservekø og blive plukket ud til at spille netop det scenarie man havde stået og ventet på, dels fordi det er en oplevelse i sig selv at blive løftet i kraven og råbt ind i hovedet af Ask Agger, og endelig fordi så solid investigation altid er en nydelse at spille.
April 24, 2006 | Unregistered CommenterNis Baggesen
Ask gik altså også fuldstændig amok. Jeg var bange for ham. Han indtog spilpersonen Carver mere end den spiller, som havde skabt ham.
April 24, 2006 | Unregistered CommenterLars
Jeg spillede scenariet som spilleder på Fastaval, og det gik rimeligt godt, selvom ham der spillede Collins gike lettere amok og myrdede til højre og venstre. Cordells spiller fattede ingenting ;)
April 24, 2006 | Unregistered CommenterPer
Hæ hæ hæ. Det lyder ikke helt som Cordell, men egentlig meget godt som Collins. Jeg tror nok, at jeg havde skruet lidt op for deres mørke sider. Det var egentlig også en underlig idé at føre en hel kampagne over i scenarieform. Jeg tør vædde på, at jeg gjorde det, fordi det var nemt og en del af handouts og scenarietekst allerede lå der.
April 24, 2006 | Unregistered CommenterLars Andresen

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.