152691732_b047bac4c6_m.jpgTips og Tricks

Vejen til et godt handout er digital. Jeg er gået væk fra at dyppe papir i soya og bage det i ovnen. Internettet giver os alt, hvad vi har brug for, til at lave flotte handouts.

Skrivemaskiner og mærkelige håndskrifte

Fonte er en af grundstenene til at lave autentisk udseende handouts. Jeg har for lang tid siden opgivet at lave håndskrevne handouts. Min håndskrift ligner en syg abes, så siden jeg opdagede, at der fandtes andre fonte end Times, har jeg lavet mine handouts elektronisk.

Der er nogle grundskoler inden for fonte til handouts:

  • Skrivemaskine
  • Håndskrift
  • Alt det andet

Find fontene her
På siden dafont.com kan du finde alle de finte, du har brug for. Der er en snedig funktion du kan slå til. Du kan vælge kun at få fonte, der har ”EURO” symbol slået til. Det er ikke nogen garanti for, at du får æ, ø og å, men der er en noget større sandsynlighed for det.
TIP: Når du har fundet en font, du synes ser interessant ud, så kan du trykke på fonten, så du får en komplet oversigt over alle de tegn, der er med i fonten. På den måde, kan du hurtigt se, om fonten har de bogstaver og tegn, som du har brug for.

Bemærk: Problemer med embedding
Når du laver en PDF af et dokument, kan du få problemer med fonten. Nogle fonte er beskyttet mod at blive brugt til PDF-dokumenter – fortrinsvis for at beskytte dem mod uretsmæssig brug. De fleste fonte, som du kan finde på et site som Dafont er ikke beskyttede mod embedding, men hvis du får en fejlmeddelelse, når du prøver på at lave en PDF af dit nye handout, og der står noget med at fonten ikke kan embeddes, så bare find en ny font med det samme, for der er ikke noget at gøre ved det.

149985064_7e5773654c_m.jpgSkrivemaskiner
Jeg laver mange scenarier (og kampagner) der foregår i alt fra 1920’erne til 1960’erne og der er det umuligt at komme uden om skrivemaskinefonte. Heldigvis er der et væld af lækre skrivemaskinefonte derude. Problemet er selvfølgelig at finde dem, som også har æøå. I en snæver vending kan problemet omgås ved at skrive ae, oe og aa, men det er besværligt. Jeg kan anbefale følgende fonte, som har dansk alfabet:
Another Typewriter: Meget straight, på grænsen til det kedelige
bulkyRefuse type Normal: Lækker, slidt skrivemaskine. Egner sig godt til ældre dokumenter
Pookie: Klassisk skrivemaskine, ren 1940’er stemning
Powderfinger type: Klassisk ældre skrivemaskine
Typewriter Royal 200: Spinkel og hærget skrivemaskine

 


149985062_cffd8033a5_m.jpg Håndskrift
Håndskriftfonte er et must, når man laver handouts, og der findes også et væld af dem derude, men desværre er der ikke mange af dem, der har dansk alfabet. Jeg har fundet nogle forskellige håndskrifte, som alle har æ,ø og å.
PR8 Charade: Nydelig skønskrift. Egner sig til sammenhængende personer
Rabiohead: Lidt barnlig og simpel skrift.
Reprobate: Spøjs og sær skrift. Egner sig godt til moderne, alternative typer
Greg’s hand: Den kedelige standardskrift
Daniel: Pæn, anonym, klassisk.
Anke Calligraphic: Meget nydelig og klassisk kalligrafi
Argor Man Scaqh: Sær kalligrafi
Francisco Lucas: Klassisk middelalder kalligrafi
Jey: Svært læselig og meget gammeldags håndskrift
Wirwenzlaw Rough: Underlig middelalderagtig font

 


149985063_c2f7c6e223_m.jpg Alt det andet
Du kan finde fonte inden for alting på dafont.com. De har 50 forskellige sære runefonte, så hvis man skal lave et eller andet, der for alvor ser fantasyagtigt ud, så er der læssevis af flotte fonte. 

Posted on Saturday, May 20, 2006 at 10:59PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments5 Comments | References1 Reference