134221158_bc7f879af9_m.jpg

Gerts Hjørne 

Dragen Gert byder velkommen til sit hjørne. Det kan godt være, at han ikke har været på rollespilskongres i mange år, men han ved mangt og meget om, hvad der foregår i rollespilsmiljøet ... fordi jeg har fortalt ham det.

 Dragen Gert har været med til at idëudvikle på indtil flere scenarier, og blandt ældre rollespillere er han et ganske kendt ansigt.

Hans nemesis er den tidligere Fastaval-general Rasmus Knudsen, som engang på det skammeligste har angrebet Gert.  

 

 

 

 

 

Gert og RPGforum

G: Hvad pokker Lars. Du ligner en, der lige har fået at vide, at hans scenarie ikke er blevet nomineret til nogen Ottoer.
L: Glem det Gert, du får mig ikke op at køre over de der pingviner mere.
G: Hmm ... men noget er der da galt, for du sidder og sukker, mens du ... ahhh ... du sidder og sukker, mens du læser RPGforum. Er Næsbyog Per kommet op at skændes igen?
L: Nej, nej ... eller jo, det er de vist egentlig, men det er nu ikke det.
G: Caitlin er vendt tilbage!
L: Nej ... nej, faktisk har der været rigtig fint ude på RPGforum i en 14 dages tid. Gode diskussioner om gode emner. Diskussioner som faktisk er blevet holdt i en konstruktiv tone. Morten Greis har haft nogle fine indlæg, Næsby har været helt forståelig og der har været en fælles interesse om at blive klogere på hinandens synspunkter.
G: Ja, det lyder kraftedeme også dødssygt. Jeg forstår sgu godt, at du er ked af det. Kan du ikke lave en eller anden fupidentitet og gå ind og genere dem, så der kommer noget gang i den igen. Ligesom dengang med ham erhvervsøkonomen!
L: Nej, hold nu op. Det var faktisk hyggeligt, men nu er det bare ved at forplumre igen. Der skal simpelthen så lidt til. Nu er det en eller anden Michael, som opfører sig ubehageligt og arrogant og sviner folk til. Det værste er, at han gør det på en ulidelig selvretfærdig måde, hvor han mener, at han tilhører flertallet af rollespillere, som er dem, der bare skal have noget konflikt, som de kan løse.
G: Aahhh, han slår orker ihjel.
L: Ja ... eller nej, det sagde han så, at han skrev at han gjorde, men at det var for sjov, og dem der ikke forstår det, er nogle idioter. Han er kraftedeme anstrengende.
G: Sviner du ham så ikke?
L: Nej, jeg orker det simpelthen ikke. Jeg håber, at han bare begynder at kede sig og går sin vej, men det gør han næppe, for Næsby og andre kaster brænde på ham, så han får lov til at spille sin ynkelige rolle som misforstået repræsentant for det sande flertal. Arghh ... kan du ikke bare æde ham Gert?
G: Nej tak. Jeg holder mig langt væk fra RPGforum!!

Posted on Tuesday, June 5, 2007 at 12:32AM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Gert og regnvejret

466422754_fdd11039e6.jpgL: Det regner Gert
G: Ja, det er da iikke så underligt er det?
L: Og det bliver ved med at regne. I nyhederne siger de, at der er faldet mere regn i maj måned, end i to måneder til sammen nogensinde før
G: De siger ... to måneder til sammen ... hvad våser du om??
L: En morgen da du står op, er strømmen gået, og du ser, at dine naboer er ved at pakke deres bil.
G: Ahhh ... nu forstår jeg. Du spiller sådan noget af det der rollespil med mig! Når du siger 'mig' så mener du ikke min orange, lådne krop, men derimod mit alternative jeg, som er en fiktiv person i det univers du har valgt at ligge din historie i. Snedigt nok ...
L: Ja ikke ... hi hi hi ... jeg skulle bare lige høre, hvordan det egentlig lød, hvis nu man prøvede at lave et rollespil, hvor vandstanden i Danmark steg og steg og der udbrød ...
G: Men det regner sgu da altid skide meget i Danmark
L: Ja ja ... det er jo en af de snedige ting ved. Der er ikke nogen, der forventer at regnen og vandet er skurken i Danmark, for vi er så pokkers vant til (hæ hæ) at det regner, at vandstanden stiger og at vejene og alting bliver oversvømmet. Det giver mulighed for at katastrofen får mulighed for at udvikle sig, før både myndighederne og befolkningen tager det alvorligt. Det er skide snedigt!
G: Hvorfor det? Så tager det bare endnu længere tid, før du for alvor kommer i gang med historien? Hvis det derimod fra starten var klart for både spillerne og spilpersonerne, at der var lort i lagkagen, så slap du for alt det der fedten rundt og lade som om, at der ikke sker noget rollespil.
L: Hmm ...
G: Jamen, det er da klart, er det ikke? Hvorfor er det fedt at gå rundt hjemme i sin have og tænke: "Hold da op, hvor det regner i dag ... det gjorde det også i går ... men det er da godt for landmændene"?
L: Hey, det var heller ikke lige det, jeg havde tænkt mig vel. Jeg havde andre ideer med, at bruge vandet og hvorfor det er fedt i Danmark.
G: Hvad er det for ideer?
L: ...
G: Jamen, jeg spørger bare!
L: Hold nu kæft din latterlige orange fætter Klog! Måske skal det ikke være et scenarie vel? Måske skal det ligesom være en pisse spændende bog om, hvordan samfundet langsomt bryder sammen, hvordan myndighederne ikke kan leve op til deres ansvar og hvordan vi har siddet utallige advarsler overhørigt!!!
G: Ligesom du gjorde i gymnasiet??
L: Ja. Ha ha. Men ja. Selvfølgelig på en anden måde, men der er masser af muligheder for at skabe spænding ud af netop en vandorienteret katastrofe og ...
G: Undskyld ... men brugte du lige ordet 'vandorienteret' Lars?
L: ...
G: Hihihiii – okay, lige meget hvad du end gør, så må du aldrig bruge det ord igen. Hverken i rollespil eller romaner. Vandorienteret. Åh, det er fedt Lars ... er det sådan et sprog du lærer på dit arbejde?
L: Jeg begynder at få en klar idé om, at du ikke engang overvejer, hvem der skal redde dig, når først vandet kommer!
G: Når vandet kommer. Er det sådan nogen syndflodsagtigt noget? Guds vrede og den slags?
L: Næ, egentlig ikke. Jeg tror mere, at det er menneskets straf over mennesket. Men vil du høre, hvad min idé er?
G: Åh ... jeg mener, det lyder meget spændende og alt muligt, men kan du da ikke bare lave noget med nogle piger med store bryster, som møder deres gamle skolekammerater og så går handlingen ligesom deres naturlige gang?
L: Du mener, at jeg skulle skrive lummer porno?
G: Nej, jeg mener selvfølgelig, at det begynder at regne til deres jubilæumsfest og så kan de ikke komme hjem og så bliver de alle nødt til at overnatte i en sovesal, som bliver brugt af en rollespilskongres, men pigerne har ikke deres nattøj med, så i de sniger sig ind i mørket og begynder at tage deres tøj af og ...
L: Åh gud ...
G: Vil du ikke høre, hvad der så sker??
L: Jo jo, så kom da med det

 

Posted on Friday, April 20, 2007 at 10:34PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment

Gert og vallen

454436005_d473823fd1.jpg 

G: Du har virket lidt indebrændt, siden du kom hjem fra Fastaval. Du scorede ikke?
L: Scorede? Nej, sgu da, jeg har ikke forsøgt at score siden 1994.
G: For fanden da. Pingvinger for pokker da. Jeg ved da godt, at du ikke kan score andet på Fastaval ... men end ikke det gik helt efter planen eller hvad?
L: Fna. Det må de tosser selv om. Jeg er genial, og ingen forstår det ... i hvert fald ikke ham den krølhårede og ham med det grønne spandexsuit!
G: Hihhiii, det er fandme sjovt. Du blev ikke nomineret ... du blev ikke nomineret ... du blev ikke nomineret ... du blev
L: HEY HEY! Det var faktisk mig, der hev dig op af en skuffe for halvandet år siden, og du kan rimeligt hurtigt komme derned igen.
G: Mikkel Bækgaard blev nomineret!
L: Jeg sagde HEY!! Og det er iøvrigt slet ikke det, jeg har gået og tænkt på. Ottoen er der sgu ikke nogen problemer med ... det er nærmere ... ja, det er faktisk svært at sige, hvad der er problemet.
G: Kom nu Lars. Prøv. Jeg skal nok forstå dig.
L: Du venter bare på at tage mig pis på mig med de Otto'er ikke??
G: LARS BLEV IKKE NOMINERET ... LARS BLEV IKKE NOMINERET!!
L: Er det overstået nu?
G: Øjeblik ... jeg skal lige mærke efter ... jo ... jo, nu er jeg færdig. Kom så. Hvad er problemet?
L: Jamen, det er det, som er svært at beskrive. Jeg tror egentlig ikke, at jeg synes, at der er noget kæmpeproblem. Jeg tror måske nærmere, at det er mange små ting. Små måske nærmest fjollede ting, som jeg savnede eller som bare ... ja ... altså.
G: Var der noget galt med scenarierne?
L: Hvad? Nej, nej, overhovedet ikke. Tværtimod fristes jeg til at sige.
G: Hvad så? Cafeen, baren ...
L: Åh, men det lyder så ynkeligt. Jeg synes ikke, at der på nogen måde var kælet for detaljerne. Jo, cafeens udbud af mad og drikkevarer var fantastisk, men jeg synes bare ... jeg savnede, at der var noget fedt. Noget sjovt, som overraskede mig. Som dengang Mette havde lavet Fastaval Trivial Pursuit. Jeg savnede, at der foregik noget andet end bare scenarier. At der var nogen, som lavede noget sjov, som man kunne snakke om eller se på eller være med til.
G: Gøgl??
L: Nej ... jeg ved ikke. Måske. Jamen ... jeg har jo været her før. I 2000 brokkede jeg mig også over, at der ikke var nytænkning og at kongressen stod stille. Men denne gang synes jeg bare, at det går bagud. Jeg siger dig Gert. Der var så trist og grimt og koldt på den skole, at det var en ynk. Fælleslokalet var nok det uhyggeligste fælleslokale jeg nogensinde har oplevet på en con. Sidste år var jeg overhovedet ikke derinde tror jeg. Der tilbragte jeg tiden i redaktionslokalet eller i Cafeen.
G: Kom nu. Hvad er det du savner?
L: Jamen, det er det. Jeg savner, at der er nogen, som laver noget, der er fedt. Noget som udfordrer, underholder eller overrasker. Noget som vi ikke nødvendigvis har set før. Det hele var bare så 'so last year' bare fattigere. Uden æresottoreception. Uden magasin. Uden en 'æresgæst'.
G: Åh, det piner mig at sige det Lars, men hvorfor er det så, at du ikke gør noget? Du har talt om at forsøge at lave en alternativ kongres i flere år. Lave en kongres, hvor alle de mennesker, du gerne ville se på Fastaval, sandsynligvis kan lokkes til. Som kan være kreativt udfordrende. Men det tør du garanteret ikke, for tænk nu, hvis de ikke kommer. Hvad gør du så?
L: Jeg tror bare, at jeg skal gøre noget andet på Fastaval næste år. Der er tydeligvis styr på scenarierne. Dommerne har garanteret helt fat i den rigtige ende. Forfatterkompendiet kræver bare en opdatering og et optryk. Programmet kan nogle andre lave. Så må jeg prøve, at tage initiativ til at lave noget nyt og spændende. Som for eksempel FastavalRadio med Frederik. Eller morgensamling, hvor alle mødes i fællessalen og synger en passende rollespilsvise ... eller salme. Eller hjælpe til med at lave nogle ordentlige informationsplakater på forhånd, så vi slipper for usle A4 printede sedler. Så det kan komme til at se lidt tjekket ud. Eller måske spørge Max, om vi ikke skal lave den fedeste Dag 0 nogensinde? Eller en fast paneldebat ... hvad ved jeg. Et eller andet, som kan få mig selv (og måske andre) op af stolen. Sige til Jesper, at jeg gerne vil lave et loungeområde, hvor der slet ikke serveres noget, men hvor man kan sidde og hygge sig med et brætspil eller en snak uden larm og høj musik. Prøve at tænke i helt andre baner.
G: Ligesom du har gjort med de kongresser, du gerne vil arrangere i København?
L: Hey ... kunne du ikke bare nøjes med at drille mig med Ottoerne?

Posted on Tuesday, April 10, 2007 at 10:05PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment

Gert, chain mails og piger

299682388_e571f9545a.jpg

G: Nåå ... er der stadigvæk monstre med?
L: A’hvafornoet?
G: Du sagde, at der var monstre med? Nu har jeg set dig sidde og skrive på dit scenarie hele aftenen, så jeg gik ud fra, at du havde sidder og skrevet nogle fede monstre! Du sagde, at det skulle være sådan noget med, at der var en race af elvere, som bestemte over en masse mennesker og så ...
L: Hey hey hey ... så klapper vi lige hesten. Den idé er både død og begravet. Den holdt ikke en meter. Det var værre end våd hirse på en varm sommerdag!
G: Ahh, det var sgu’ godt. Ærligt talt Lars, så synes jeg også, at det lød noget fesent med de der elvere, der svansede rundt. Næ du, lad os nu få nogle dværge med økser, fulde orker og skønjomfruer der leviterer uden trusser!
L: Joh ...
G: Ja for pokker! Store trolde med tunge køller, krigere med blanke, lange sværd og troldmænd der kaster ildkugler ud af næsen. Det er sgu’ rigtig fantasy. Skal det være i Forgotten Realms eller Greyhawk?
L: Nu ... øhh ... det var ikke lige ...
G: Ahhh, sig ikke mere. Dragonlance! Yes. Tika med de store patter og Raistlin der ordner hende den sorthårede. Se, det er rigtige bøger. Der sker sgu’ noget. Lækre babes der rider på drager og barbarkvinder. Fuck ham den svansede halvelver, som aldrig rigtig ved, hvilket ben han skal pisse op af, men det ...
L: Gert for fanden. Hold nu kæft. Det foregår i Firenze.
G: Fiirenzii?? Øhh, den verden kender jeg ikke.
L: Firenze, for fanden. En by i Italien.
G: Italien ... jamen. Hvad fanden taler du om. Firenze er da ikke fantasy! Der er for helvede ikke nogen orker i Firenze! Hvem satan har nogensinde set en trold fise rundt i Firenze og svinge med køllen. Åhh, din store homo. Er det Frederik og Per og de andre tosser, der har lokket dig til at lave et eller andet prætentiøst føledrama med vigtige temaer, men med en total mangel på blod og skrig og kvinder og xp?
L: Slap nu af din koleriske orange gespenst. Du ter dig som en svensker på lønningsdag. Det ER stadigvæk fantasy. Der er stadig monstre med og magi og store sværd og XP og magic items og D20 og alt det der hejs. Det foregår i en pissemørk og dyster udgave af Firenze, hvor mord er hverdagskost og der bliver hængt mennesker på torvet hver dag og grisene spiser ligene.
G: Idrk. Det er da ulækkert.
L: Nej, nu må du sgu’ lige.
G: Nej, nej, det er fint. Jeg er mere rolig. Jeg troede lige, at du skulle til at lave sådan noget Mikkel Bækgaard ensemble-pis, hvor de skal spille deres bedstemors børn og derefter børnebørn. Du er sikker på, at der er sværd med?
L: Yes. En del sværd.
G: Og tøser? I chain-mail bikini.
L: Hmm ... måske en enkelt ... (som gemmer sig, så man aldrig ser hende).
G: Hey! Det hørte jeg godt! Okay, så ingen AC 9 piger, men så er der vel nogen af spilpersonerne, som er nogle lækre sild.
L: Nej, de er alle sammen brødre.
G: Brødre ... arrhahahha ... du er ved at lave et vammelt følelsespornodrama!!
L: For fanden da.
 

Posted on Friday, November 17, 2006 at 11:49PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment | References19 References

Gert og scenariet

263796052_682dc3b92d_m.jpgG:Er der monstre med?
L: Joh ... det er der vel.
G: Er der eller er der ikke? Og hvad er det for nogle monstre?
L: Altså ... der er ikke orker og trolde og den slags. Det er ikke fantasy på den måde. Men der er overnaturlige væsener, men de skal altså ikke bare være sådan nogen, som spilpersonerne skal slå ihjel for at få XP.
G: Nå, det er da ellers fedt nok. Men godt du siger det. Er der XP?
L: Der er XP. Det er jo meningen, at de skal gå op i level, så det vil være sjovt, hvis de selv er med til at bestemme, hvor mange XP de får. Men inden du kommer for godt i gang, så er det altså ikke sådan noget med ét guldstykke = ét xp-point. Det bliver i højere grad noget med, at de bliver belønnet for deres handlinger og deres rollespil i de faser, hvor de spiller, og så får deres karakterer xp alt efter, hvordan det går i downtime.
G: Javel ... du er godt klar over, at det er rimeligt sygt, hvis man ikke får xp for at knalde en trold ned ikke?
L: Nej, sådan bliver det ikke. Der er slet ikke tid til at knalde orker og trolde ned. Det er ikke den slags scenarie Gert. Jeg ved godt, at du er vant til noget andet fra vores kampagner, men nu er det her heller ikke en helt almindelig kampagne.
G: Okay. Vi har monstre (selv om de lyder rimeligt kedelige) og vi har xp (selv om man ikke får dem, for at slå de kedelige monstre ihjel). Hvad med magi, elvere, dværge og lækre babes i chainmail bikini, ligesom dem Jonas har?
L: Magi? Tjek! Men ikke noget med hobitter, dværge og platte sexede piger. Det er ikke den slags fantasy.
G: Åh nej. Det er ikke sådan noget voksent noget, hvor det i bund og grund ligeså godt kunne foregå i England i middelalderen vel? Altså, hvis det er det, så lad dog for pokker scenariet foregå i England.
L: Nej, slap nu af Gert for fanden. Det ER en fantasyverden, jeg gider bare ikke køre det op på alle de sædvanlige klicheer. Vi er i et land, som bliver styret af evigt unge og lettere verdensfjerne elvere, som ...
G: HEY! Elvere. Du sagde, at der ikke var elvere!
L: Nej, det sagde jeg faktisk ikke. Jeg sagde, at der ikke var hobitter og dværge, hvis du lige husker.
G: Åh, det er rigtigt. Fortsæt!
L: Elverne sidder på magien, som de vogter nidkært, og bruger den til at have magten over menneskene. Elver styrer magien, og de kan mærke, hvis nogen mennesker prøver at tilrane sig deres hellige magi. Hvilket altså slet ikke er umuligt, men elverne er så stærke i magien, at de kan mærke, hvis der er andre, der bruger den. Menneskene derimod er ...
G: Øjeblik! Er der så ikke elvertøser?
L: Jo, selv om tøser nok ikke lige er ordet, som jeg vil bruge. Elverne er ikke sådan nogen søde nogen, som vi kender det fra de sædvanlige fantasyspil. Det er nogle hårde sataner, som ikke har meget til overs for menneskeneracerne. De er senede og benede og det er svært at kende forskel på mandlige og kvindelige elvere. Deres kultur er meget anderledes end menneskenes. Jeg forestiller mig, at baggrundshistorien er noget med, at elverne er kommet for 1.000 år siden med magien, og brugte den til at overtage et stort og imponerende menneskerige, som nu kun er en skygge af sig selv og ...
G: Stooop! Du behøver ikke forklare mig det hele Lars. Jeg ville bare høre, om der var nogle lækre elverbabes, men det har jeg ligesom regnet ud, at der ikke er. Det er helt i orden. Jeg tror bare, at jeg går ud og tager mig en kop kaffe.
L: Vil du ikke høre mere?
G: Senere ... måske senere.

Posted on Sunday, October 8, 2006 at 01:59PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment
Page | 1 | 2 | 3 | 4 | Next 5 Entries