134221158_bc7f879af9_m.jpg

Gerts Hjørne 

Dragen Gert byder velkommen til sit hjørne. Det kan godt være, at han ikke har været på rollespilskongres i mange år, men han ved mangt og meget om, hvad der foregår i rollespilsmiljøet ... fordi jeg har fortalt ham det.

 Dragen Gert har været med til at idëudvikle på indtil flere scenarier, og blandt ældre rollespillere er han et ganske kendt ansigt.

Hans nemesis er den tidligere Fastaval-general Rasmus Knudsen, som engang på det skammeligste har angrebet Gert.  

 

 

 

 

 

Gert og kampagner

G: Nå, får du spillet noget rollespil Lars?253461694_f5c2d14771_m.jpg
L: Arh, det er sgu for lidt. Jeg har jo egentlig den der CoC-kampagne, men den har ligget lidt stille, mens to af spillerne har spawnet.
G: Nå ja, men den skal du vel så også bare til at have gang i igen ikke?
L: Jo, det er da planen. Jeg har lidt ideer til, hvad der skal ske. Jeg har tænkt mig at åbne op for hovedhandlingen næste gang. Indtil videre har spilpersonerne mest brugt tiden på at blive introduceret for temaer, personer og ideer.
G: Nå jo, men det er vel også sådan man gør ... hvis man altså ikke har et plot!
L: Jeps. Ja, Gert, det er nemlig fuldstændig rigtigt. Men nu har jeg et plot, men jeg sidder og holder på det, for tænk nui, hvis de ikke kan lide det eller bare regner det hele ud, når jeg præsenterer det for dem? Hvad så?
G: Øhh ... ja. Hvad så? For pokker Lars, hvis jeg husker ret, så har du fortalt mig, at de værste spiloplevelser, du har haft, er scenarier eller kampagner, hvor der enten ikke sker noget, eller hvor man ikke kommer videre, uanset hvad man gør. Jeg husker noget med et FBI-scenarie, hvor der ikke var nogen måde hvorpå du kunne løse sagen.
L: Jo, det er rigtigt ... men ...
G: Nej, fandeme nej. Hvad er det egentligt, at du er bange for. Prøv at lukke øjnene og se din gruppe foran dig. Forestil dig, at du sidder sammen med dem omkring bordet. De har lige oplevet noget og talt med en person, og det giver dem en klar fornemmelse af, at der er noget helt galt og ved måske ligefrem, at din kampagne handler om at nazisterne faktisk er rumvæsener, at USA faktisk er på Hitlers side eller at atombomben er en gave fra det guddommelige eller hvad det nu end lige er, du har fundet på.
L: Okay ... jeg ser dem for mig. Thomas sidder og drikker kaffe og Mette skriver noget ned på et stykke papir. Åhh gud ... hvorfor er Merlin NØGEN!!
G: Ja fint. Hvordan reagerer de?
L: Mette glor bare på ham og Kristoffer ...
G: Stop. Opfør dig ordentligt. Det er seriøst det her!
L: De ... de siger til mig, at det er totalt tåbeligt og ugennemtænkt.
G: Okay. Tror du virkeligt, at det er sådan, at de vil reagere?
L: Neej ... men hvad nu, hvis de gør! Det er meget sikrere, hvis jeg bare bliver ved med at fedte omkring grøden som trolden om den døde elver.
G: Nej, god damn it dit store fjols. Det er kedeligt. Der skal ske noget. Du skal bare kaste mere og mere i hovedet på dem. Det er for fanden en CoC-kampagne og ikke et følelsespornomikkelsmækgaardscenarie. Kom i gang!
L: Ja, jeg ved altså ikke rigtigt ...
G: Det var sgu' da utroligt. Okay, hvad er din bedste kampagneoplevelse som spiller?
L: Jo, det der Actacon-scenarie, vi spillede med Per var godt nok ret godt. Og nogle af Warhammerdelene har også været helt fantastiske.
G: Godt så. Hvad var det fantastiske ved Pers Actaconscenarie?
L: Jo, det var jo, at vi kunne regne ud, hvad det var, der foregik, og at der samtidig var nogle meget interessante dilemmaer. Vi blev stillet i nogle situationer, hvor vi egentlig godt viste, hvad der foregik, men ikke kunne gøre noget ved det ... ikke fordi, vi ikke fattede noget, men fordi det ville være både farligt og imod loven.
G: Godt så. Og hvad er det værste.
L: Jamen, det er jo bare, når man fedter rundt og bliver trukket ved næsen af spilmesteren og ligemeget hvad man gør, så kommer man ikke videre. Når man ikke får nogen belønninger.
G: Har du ikke snart overbevist dig selv om, at du ikke skal være bange, og at dine spillere bare vil blive glade, hvis du snart får lukket op for godteposen!

Posted on Tuesday, September 26, 2006 at 08:00PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Gert og sure Lars

G: Hvorfor er du så sur Lars??
L: Fordi jeg har brugt tre aftener på at spille Battle for Middle Earth II til Xbox 360.
G: Åhh ... og du er ked af, at du ikke brugte tiden på noget fornuftigt i stil med dit Viking Con scenarie.
L: Nej sgu da. Det er et lortespil. Jeg er dybt, dybt skuffet.
G: Nå nå, det lyder da væmmeligt. Hvorfor er spillet så dårligt.
L: Jamen ... det er en længere historie.
G: Åh jo, jamen jeg har jo desværre ikke videre travlt.
L: Godt så. Normalt spiller man jo real time strategy på PC’en. Jeg har været meget glad for RTS lige fra Dune II over Age of Kings. Dune II er fra 1992. Age of Kings er fra 1999. Det sidste RTS jeg spillede på PC’en var Age of Mythology. Meget fint spil fra 2003.
G: Ja ... fører det her nogen steder hen?
L: Ja ja. Det som er vigtigt at forstå er, at jeg holdt op med at spille PC-spil tilbage i 2003, fordi min computer da var for langsom, og jeg fik en masse konsolspil, fordi jeg anmelder dem. Faktisk holdt jeg op noget før, men prøvede lige Age of Mythology i en sommerferie. Men jeg har fulgt med og har set, at der er sket alt muligt spændende, når det kommer til RTS. Da der så endelig kom et RTS til 360’eren glædede jeg mig rigtig meget, for der må være sket noget siden starten af halvfemserne.
G: Okay, jeg begynder at se, hvor det her fører hen. Var der så sket noget Lars?
L: Nej for fanden. Der var ikke sket en flyvende skid! Det var PRÆCIST det samme gameplay som tilbage i 1992. Hvis det var noget, er det fandeme dårligere. Hvordan kan man finde på, at lave et dårligere gameplay, end for eksempel Age of Kings fra 1999? Man skal kun kende én strategi. Byg en base. Forsvar din base. Vent på at du får masser af penge fra de uudtømmelige ressourcer. Maximer din base. Slå de få ynkelige angreb med de mange tårne, du har bygget. Lav den vildeste hær. Gå til angreb. Gentag hvis nødvendigt. Jeg mener ... det er så røvsygt! I Warcraft var der i det mindste et element af, at der var begrænsede ressourcer, hvilket betød, at du ikke bare kunne smide dine soldater ind som kanonføde, da du kunne løbe tør for penge eller træ. I andre RTS spil, er der vigtige strategiske elementer i, hvordan du bruger dine tropper, og for eksempel bruger små lette tropper til at beskytte dine store og meget værdifulde kampvogne. Der er INGEN af de elementer i Battle for Middle Earth II.
G: Hmm ... måske skulle du bare spille nogle gamle spil på pc Lars?
L: RRaaaahhh ... jeg har jo for fanden ikke nogen pc din mugne møgdrage. Jeg ville ti gange hellere spille et turbaseret strategispil som det Might and Magic eller det gamle Warcraft 3. Fuckers. Hader det. Det er også vildt varmt og jeg kan ikke sove om natten. Mug!

Posted on Friday, July 7, 2006 at 10:22AM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment

Gert og Lars

179604059_5a57b1e1c9_m.jpgG: Nå, så du er her faktisk stadig?
L: Ja, selvfølgelig. Hvad troede du egentlig? At jeg var en af dem, som ville starte en hjemmeside og så bare glemme den igen.
G: Det ved jeg ikke. Nu ville det jo ikke være første gang, at du havde kastet dig over et eller andet projekt, som så i løbet af noget tid blev glemt, gemt og puttet langt væk.
L: Ikke tale om! Det kunne jeg ikke finde på!
G: Fjernstyrede fly!
L: Nå jo, men nu nåede jeg jo aldrig at blive færdig med at ...
G: Fjernstyrede biler!
L: Jamen, jeg kørede da faktisk lidt ... et par gange ...
G: Synthesizer!
L: Ja okay, det var fandeme da også røvsygt, og jeg fik faktisk solgt den og tabte kun 2.000 kr på den ... men okay, jeg giver mig. Men nu tror jeg faktisk, at det her med at lave hjemmeside ligger så tæt op af det at lave scenarie, at jeg ikke bare kvitter det lige med det samme.
G: Ja ja, jeg kan altså godt huske, hvor vild du var med den fjernstyrede bil ... og du er iøvrigt også begyndt at brygge øl!
L: Jo, men det at lave siden her involverer at skrive. Jeg tror, at det er det, som er hemmeligheden bag mine projekter. Det skal have noget med rollespil at gøre, og det skal også helst være noget, som jeg kan komme fra siddende foran min computer. Om det så er indlæg på et forum, mails til andre rollespillere, scenarietekst eller tekst på en hjemmeside jeg skriver, så betyder det ikke så meget.
G: Det er jo sørgeligt.
L: Hvad? Hvad mener du?
G: Du er jo bare en indolent lille dreng.
L: Ja okay Gert. Så styrer du dig godt nok lige. Bare fordi, at du ikke fik så meget opmærksomhed i tre uger.
G: Jamen, hør lige dig selv! "Så længe det er noget, jeg kan lave foran min computer". Så længe det ikke er noget, hvor jeg skal ud i den virkelige verden og forholde mig til virkelige mennesker, så kan jeg godt finde ud af det. Er det egentlig ikke det, som du siger? Er det egentlig ikke derfor, at du så godt kan lide at lave rollespil. Hørte jeg dig ikke sige, at du ikke mere gider køre dine egne scenarier på kongresser? Hørte jeg dig ikke sige, at du ikke spiltester dine scenarier?
L: Nu synes jeg nok lige ... altså ... måske ...
G: Ja ja, det er ikke bare for at slå dig i hovedet, men måske skulle du overveje, om det ikke kunne være meget sjovt at komme ud og gøre noget, hvor du ikke sidder foran computeren.
L: Din dobbeltmoralske og hykleriske møgdrage!! Det er fandeme ikke mere end en måned siden, at du korsede dig ud over det hele og splattede helt ud, fordi jeg røbede over for dig, at jeg egentlig godt kunne tænke mig at arrangere en kongres igen. Der var det helt vanvittigt og enormt nørdet, og du synes bare, at det var helt forfærdeligt.
G: ...
L: Nå, så kan du pludselig ikke sige noget. Jeg har sgu luret dig. Du er bare fornærmet over, at du ikke har fået nok opmærksomhed. Du kan godt glemme det. Jeg gider ikke have dårlig samvittighed over at lave ting foran computeren. Og det er i øvrigt slet ikke alt, hvad jeg laver. Jeg ordner have i sommerhus. Jeg laver øl sammen med Jakob og Morten. Jeg planter blomster på altanen. Jeg får flinke gæster på besøg og laver spændende mad. Jeg spiller brætspil sammen med vennerne. Så glem det din ondskabsfulde lille drage.
G: Fna!

Posted on Sunday, July 2, 2006 at 09:57AM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Gert og ...

G: Lars?
L: ...
G: Hallo Lars?
L: ...
G: Laaars? Er du der??
L: Fna.
G: Fna?? Hvad fanden betyder fna?
L: Åhh ... jeg gider ikke. Jeg gider ikke noget. Det er sommer. Åhh ...
G: Er du angrebet af tømmerhønen eller hvad? Hvad pokker laver du. Vi har ikke leget sammen i næsten en måned.
L: Jeg ved ikke. Jeg har været ramt af et anfald af ugidelig. Jeg har nærmest kun siddet ved en computer på mit arbejde.
G: Jamen, det kan du da ikke bare. Hvad skal jeg så lave?
L: Det ved jeg ikke Gert. Der har været så meget andet. Jeg har været i sommerhus, jeg har været i Århus, der har været gæster ... der er ligesom sket noget hele tiden. Og så har det været skidevarmt og jeg har bare ikke lige været inspireret til at ...
G: Inspireret? HA! Du har bare ikke gidet din dovne hund. Det er fandeme typisk. Her troede jeg lige, at vi skulle til at være venner igen og så ...
L: Slap nu af Gert. Jeg er her jo nu, og jeg ville egentlig fortælle dig, at jeg er kommet i gang igen. Og det er slet ikke fordi, at jeg ikke har lavet noget spændende den sidste tid, at jeg ikke har fået talt med dig her. Jeg er faktisk kommet i gang med mit scenarie til Viking Con og ...
G: Dit scenarie?? Jeg er sgu' da ligeglad med dit fesne scenarie? Hvad blev der af øllerne, jeg skulle smage? Pigerne, der skulle bides i måsen og alt det der?
L: Jo, men altså ... jeg skal nok ... men ...
G: Jeg tænkte det nok. Glem det Lars. Jeg vil se det, før jeg tror det. Kom igen i morgen eller overmorgen, og så kan vi se, om du virkelig mener, at du er tilbage.
L: Jamen ...
G: Selv fna!
L: Jamen ...
G: Fn!
L: Okay så da.

Posted on Wednesday, June 28, 2006 at 05:55PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Bekend dine synder min søn ...

156555494_0d7070fe8d_m.jpgG: Hvorfor sidder du og flæber ned i et glas ... er det rom?
L:Det er mørk rom.
G: Men det forklarer ikke det triste ansigtsudtryk eller de hængende skuldre. Hvad er der Lars. Jeg kan slet ikke klare at se dig så modløs.
L: Åh Gert, det er ret forfærdeligt. Jeg har virkeligt prøvet at bekæmpe det, men der er ikke noget at gøre. Det lever i mig. Synden lever i mig.
G: Hmm ... er det den mørke rom, der er synden??
L: Nej, nej, nej. Du forstår da heller ikke. Den mørke rom lindrer mine syndige tanker.
G: Du må nok hellere fortælle mig, hvad disse syndige tanker består i Lars. Hvis du altså vil have det bedre.
L: Du har ret. Jo længere jeg går med det uden at dele det med andre, desto værre bliver det. Vokser som en sort byld fyldt med uhellige ...
G: Okay! Hvad er der galt!
L: Jeg kan ... åhh, jeg kan næsten ikke sige det. Jeg har ... tænkt en tanke.
G: Jaaa ... og??
L: Jeg har tænkt på, hvordan det ville være ... at lave en kongres!
G: ...
L: HØRTE DU HVAD JEG SAGDE!!
G: ...
L: Du må ikke ignorere mig. Du må ikke ekskommunikere mig og lade som om, at jeg ikke eksisterer! Ikke dig Gert.
G: Nej, nej, for fanden da. Jeg skulle bare lige snuse til din rom skøre skid. Slap dig af. Lave en kongres. Og hvad så? Det har du gjort før. Så kunne det være, at du ville slappe lidt af med at skrive alle de åndssvage scenarier.
L: Nej, ikke mine scenarier. Det er jo gennem mine scenarier, at jeg kan eksistere sammen med de andre forfattere. Det er jo gennem mine scenarier, at jeg kan udforske ...
G: Åh, hold nu kæft med det scenarieævl. Hvorfor er det så forfærdeligt at ville lave en kongres?
L: Fordi ... fordi det er forbandet. Enhver der forsøger at lave en anderledes rollespilskongres bliver ramt af en skrækkelig forbandelse, der gør, at hans projekt vil fejle og udstille ham selv som en blævrende skvat ... som en citronbudding kastet op i stærk blæst.
G: Hmm ... måske, du tror ...
L: Man er tvunget til at skrive om sin idé på RPGforum, hvor alle vil komme med gode råd og behandle ideen, indtil det handler om at lave en kongres på en grim lille skole i provinsen, hvor man skal leve af toast og sove på liggeunderlag.
G: Jeg tror nu ikke at ...
L: Og folk vil melde sig til at hjælpe, og før man ved af det, sidder man sammen med 10 nørder, man ikke kender og er ved at lave en forening, der har til formål at lave en kongres og så kommer man op at skændes om foreningens vedtægter!
G: Nu er det jo ikke sikkert ...
L: Joooo ... det sker altid. Jeg er dødsdømt. Forbandelsen vil ramme mig og jeg vil kaste en karriere som forfatterprimadonna i en brønd med råddent mosevand og hensygne som ham arrangørfjolset, der havde så vidtravende ideer, men endte med at sidde en weekend på en skole sammen med 20 nørder som han ikke kunne lide, mens alle de seje drenge i klassen mødtes og spillede Forge og Sorcerer.
G: Hysteriske lille dreng. Må jeg få den flaske rom eller hvad?
L: Rom? ... jo selvfølgelig. Jeg tror også lige, at jeg selv ...
G: Oh yeah, det hjælper. Okay, du har kvabbabelser fordi det er gået op for dig, at du hemmeligt higer efter at blive DEN, som rent faktisk finder den hellige gral. Du vil være DEN, som arrangerer kongressen, der bringer rollespilsudviklingen videre. Du vil være DEN, som vender bøtten og gør det, som alle de andre har talt om. DEN som ...
L: Okay Gert! Jeg har fanget den. Og nej. Jeg tænker ikke på personlig hæder og ære.
G: Du tænker ikke ... åhhhh .... hihihiihihi ... muuuaarhhahaaa ... du tænker ikke på ... på ... på personlig hæder og ære .. hhoho
L: For fanden DA! Så en lille smule da, men det er slet ikke derfor. Jeg ved sgu' da udmærket, at det handler om alt muligt andet.
G: åhhhæhæhæhæ ... du tænker ikke ... haahaahahhaa
L: Åndssvage drage ...
G: huhuuhhuuuu
L: Fuck dig!
 

Posted on Tuesday, May 30, 2006 at 07:26PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment