134221158_bc7f879af9_m.jpg

Gerts Hjørne 

Dragen Gert byder velkommen til sit hjørne. Det kan godt være, at han ikke har været på rollespilskongres i mange år, men han ved mangt og meget om, hvad der foregår i rollespilsmiljøet ... fordi jeg har fortalt ham det.

 Dragen Gert har været med til at idëudvikle på indtil flere scenarier, og blandt ældre rollespillere er han et ganske kendt ansigt.

Hans nemesis er den tidligere Fastaval-general Rasmus Knudsen, som engang på det skammeligste har angrebet Gert.  

 

 

 

 

 

Gert og D&D

G: Hvad er det du sidder og arbejder på Lars?134848924_75bd0dae4b_m.jpg
L: Ikke noget.
G: Det ser da spændende ud. Du sidder og tegner sådant et fint kort på ternet papir?
L: Det er ... det er en dungeon.
G: Fedt. Er det en dungeon, som du har udforsket i Oblivion?
L: Nej sgu’ da. Det er en dungeon til ... ja, det er bare en dungeon, og lad mig så være i fred.
G: Jeg troede ikke, at du tegnede dungeons mere? Skal du spille med nogen, eller er det bare til dig selv? Laver du så en karakter, som går rundt i din dungeon. På eventyr helt alene ligesom i dit Obliovion-spil? Laver du så en Wizard? Hva’ Lars?
L: Så slapper du af. Jeg har tænkt mig at lave et D&D-scenarie til næste Fastaval, og der skal selvfølgelig være en dungeon ... og bare glem det. Det er en god idé.
G: Hmm ... et D&D scenarie? Ved du hvad. Jeg talte lidt med Peter her i går og kiggede i hans gamle programmer fra Fastaval, og jeg tror aldrig, der har været et sådant helt almindeligt D&D-scenarie på kongressen. Jeg kan godt forstå, at det er noget, du vil gøre noget ved.
L: Okay, jeg vidste, at du ikke ville forstå det. Hvis man spørger alle de gamle røvhuller om, hvordan de startede med at spille rollespil, så nævner de næsten alle sammen det røde Basic sæt. Det var det, som startede det hele. I dag trækker de fleste bare på smilebåndet, når man nævner D&D, men hvis det var så fedt, at det kunne fange så mange mennesker ind i rollespil, så kunne det være meget sjovt at se, hvordan det egentlig holder i dag.
G: ...
L: Ja, og så kan alle de unge spillere, som er opflasket med systemløse dramaer også prøve, hvad det egentlig var, at vi spillede i de gamle dage.
G: Er din hjerne smeltet eller hvad Lars?
L: Nej, hold nu op. I stedet for at jeg hele tiden prøver at genopfinde fantasy-genren, så kan jeg ligeså godt tage fat om roden og se, om der ikke ligger noget af værdi i den slags. Det behøver ikke være hjernedumt. Og systemet er så nemt, at det kun tager et kvarter at sætte sig ind i det. Det kan være, at vi bare har glemt, at D&D var helt vildt fedt. Jeg tror, at hele indie-bølgen vil føre frem til et D&D lignende spil. De synes, at det er helt fantastisk med systemer, der bestemmer spillenes historie. Okay, hvis det ikke er en wandering monster-tabel, så ved jeg ikke hvad!
G: Jeg tror bare, jeg lader være med at sige noget. Det er nok bedst.
L: Ja, det er nok bedst sådan.
G: Ja.
L: ... og slutmonsteret er en drage.
G: Hvad?
L: En RØD drage!

Posted on Tuesday, April 25, 2006 at 05:17PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment

Gert, banketten og tøserne

134361244_9ab6616ea4_m.jpgG: Jeg har set nogle billeder fra banketten. Hvorfor var det lige, at jeg ikke var med?
L: Ha! Jeg kan udmærket godt huske, hvordan det gik, da du var med til banketten i 1994. Du forsøgte at forføre 18 piger ved at nappe dem i måsen og efterfølgende underkaste dig deres vilje. Det var ynkeligt.
G: Jeg synes, at du virker så vred Lars. Hvad er der nu i vejen med, at vi morer os til banketten. Jeg har set billederne. Ud over at pigerne har misforstået et eller andet omkring alt for store kjoler, så ser det da ud til, at der er meget mere at nappe i, end der var for ti år siden.
L: Jo, det kan du måske have ret i. Da vi lavede bordplan i 1994, var der ikke mange borde, der havde fornøjelsen af borddamer. Det var faktisk en meget fin banket i år. Jeg ved ikke, om du kan huske det Gert, men der har i mange år været en del snak om, at det var trist at man ikke kunne få folk til at tage meget pænt tøj på til banketten. Ham den totalt sindssyge Rasmus Knu ....
G: Lalalalala ... jeg hører ikke hvad du siger ... lalalalalala
L: Okay, der var en general for nogle år siden, der forsøgte at tvinge alle nørderne til at tage pænt tøj på. Og de allerværste nørder sendte han ned i en mørk kælder og gav dem kold pizza og lunken øl.
G: Aarrrhhh ... kold pizza ... lunken øl
L: Ja, men det var ikke alle, der synes, at det var en god idé. Men i år var der faktisk sket noget nyt. Nu har du jo selv set billederne, og udover lækre piger i flotte kjoler ...
G: Og store bryster!!
L: Udover flotte piger,
G: Og tøser i røde catsuits! Wuhuu!!
L: UDOVER PIGER, så var der faktisk også en del af ’nørderne’ som helt uden at nogen havde sagt det til dem, havde taget pænt tøj på.
G: Og så var der alle tosserne, som havde klædt sig ud.
L: Ja, men de hører til i rollespilsmiljøet.
G: Hmm ... det er ikke nu, at du begynder at tale om, at det er godt, at vi er forskellige, og at der er plads til os alle
L: Nope, men så længe de ikke sidder ved mit bord.
G: Hvis hende der i rødt kommer næste år, så vil jeg med til banketten.
L: Det er en aftale Gert.

Posted on Monday, April 24, 2006 at 09:56PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Gert og de scenarieansvarlige

L: Nå Gert, det er ellers længe siden. Jeg er ked af, at du heller ikke kom med på Fastaval i år. 134368960_73b4aca595_m.jpg
G: Hmm, jeg må nok indrømme, at jeg ikke er så skrækkeligt ked af det. Når jeg tænker på, hvordan du har gået og brokket dig over de scenarieansvarlige i år, så tror jeg da ikke, at du var specielt festligt selskab i år.
L: Arrh, så slemt var det da heller ikke.
G: Det er typisk Lars. Nu er Fastaval overstået, det er snart måneder siden, at du afleverede dit scenarie, du fik en af de fjollede pingviner og nu er alting lige pludseligt fint nok. Nu er I allesammen venner igen. Glem det. Du sagde, at du synes, at de scenarieansvarlige havde misforstået deres opgave. Du sagde, at du synes, det var mærkeligt, at du ikke hørte et pip fra dem, da du først havde afleveret dit scenarie. Og du sagde også, at det var pinligt, at der var hele to debutanter, der faldt fra, når de selv havde sagt, at de netop ville satse på debutanterne.
L: Jo, jo, det er også rigtigt nok. Jeg synes, at det var en misforståelse, at det med at være scenarieansvarlig pludselig kom til at handle om at sikre De Bedste scenarier til Fastaval. Og at det er gået fra, at Fastaval er taknemmelige over, at man skriver til kongressen til, at jeg som forfatter skal være taknemmelig over, at jeg får lov til at skrive til Fastaval.
G: Det er vist ikke alt. Jeg husker noget med en brandert, hvor du virkelig sagde, hvad du mente Lars.
L: Jamen, jeg synes ikke, at det har virket som om, at de scenarieansvarlige har stået på forfatternes side.
G: Hmm ... hvorfor ikke?
L. Ja, ja, nu kommer det ikke. Du vil have navne.
G: (Dragen nikker).
L: Jamen, det gider jeg slet ikke. Jeg kan nævne Brian Rasmussen, for han har selv været ude med riven på sin egen hjemmeside, men jeg gider ikke blande andre forfattere ind i det. Jeg synes ikke, at det kan betale sig. Mette Finderup har meldt sig som scenarieansvarlig næste år, og jeg har skrevet scenarie med hende to år, og det har været fint.
G. Javel ... men jeg synes nu, at det er lidt mærkeligt, at du altid lægger dig ud med de scenarieansvarlige. Jeg husker også noget med, at du har siddet og forbandet den stakkels Thomas Jakobsen, fordi han var en dårlig scenarieansvarlig.
L: Ah, ah, ah! Jeg synes ikke, at han var en dårlig scenarieansvarlig. Han var en dum scenarieansvarlig. Dum fordi han ringede og bossede mig, Per og Thomas på det forkerte tidspunkt. Men siden du nu ikke spørger, så kan jeg godt sige, hvad det er jeg synes en scenarieansvarlig ...
G: Jo, jo Lars, men vi ved jo godt allesammen, hvad det er for en scenarieansvarlig du gerne vil have. Tænkt dig nu lidt om. Du har haft det skidt med Thomas Jakobsen, Mikkel Bækgaard, og ærligt talt, så var du heller ikke helt oppe at køre over Frederik og Dennis. Men Mette Finderup. Langt sort hår. Store brune øjne, lækker ...
L: Så hold dog op din sexfikserede møgdrage. Måske hænger det sammen med, at jeg faktisk mener, at den scenarieansvarlige skal tage udgangspunkt i forfatterne selv i stedet for at tage udgangspunkt i en stringent afleveringsplan eller i egne visioner om, hvad Fastaval skal være?
G: Bryster! Baller!
L: Årh hold dog kæft.

Posted on Monday, April 24, 2006 at 05:37PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments9 Comments