Det fjollede scenarie

Hellig Viborg

UnConventional 1996
Det sidste scenarie i den kategori af scenarier, som jeg ikke mere ved hvor ligger, og som jeg aldrig har kigget på efter, at det er blevet spillet. En type scenarie, som vel nærmest var en slags hit’n’run. Jeg skrev tre horror-action scenarier til Viborg Con, eller UnConventional, som er er det rigtige navn, og jeg må indrømme, at de flyder en lille smule sammen for mig.

Hellig Viborg handlede om en gruppe venner i Viborg, der kom på sporet af en væmmelig og farlig kult. Jeg havde taget nogle af de karakterideer, jeg havde brugt i Isabelle og Tidens Ritual og overført til scenariet. Det vil sige, at karakterernes baggrund spillede meget sammen med handlingen i scenariet.

Selve historien, så vidt jeg husker, handlede om, at en af spilpersonerne kommer på sporet af, at hans far slet ikke begik selvmord på en fornedrende facon, men rent faktisk blev myrdet for at holde en forfærdelig hemmelighed hemmelig. En del af morskaben i scenariet lå i, at spilpersonerne var meget realistisk og blev tvunget ud i de vildeste ting.

Jeg ville gerne kunne huske meget mere af scenariet, men det fortaber sig i tågerne, og jeg har ikke lyst til at begynde at læse for meget i min "tekst". I forhold til mine to tidligere Viborg-scenarier, var Hellig Viborg noget mere seriøst end de to forgående som var decideret fjollede scenarier.

Foromtale:
- For Satan Anders, hør nu lige her, vi kan sgu da ikke bare bryde ind i en kirke, døren er pisse stor, og der er garanteret alle mulige vanvittige sikkerhedssystemer og direkte forbindelser...
- Shhh, sagde Helmuth, og lagde en finger på Franks læber, da hans stemme var ved at blive hysterisk. Anders har måske ret, og under alle omstændigheder tror jeg ikke at du skal nævne den Sorte Fyrste ved navn, netop nu.

Frank så på sine to venner. Stående der ved kirkedøren i deres mørke jakkesæt, korte sko, sorte lædersko, alvorlige ansigtsudtryk og hver sin 9mm automatpistol, forstod han pludseligt hvilke mennesker der havde forstået Den Hellige Inkvisition, Korstogene og diverse religiøse udrensninger.
Han så på sine to venner han havde kendt fra folkeskolen. Helmuth og Anders. Helmuth, Anders og Frank. Den hellige Treenighed.

- Okay drenge, mandede Frank sig op. Let's kick som unholy ass!!
Tre metalliske klikkende lyde hørtes fra de tre skikkelser ved den store dør ind til Viborg Domkirke.

Hellig Viborg er et klassisk Viborg-scenarie. Fem yngre viborgensere erfarer at alt ikke er som det ser ud til. Viborg gemmer på en hemmelighed, som det ikke var meningen at nogen skulle kende til.

Hellig Viborg er et humoristisk gyserscenarie, med visse elementer af Det Fantastiske. Scenariet er systemløst og terningeløst. Det foregår i den sædvanlige pseuydorealitet som Viborg-scenarier befinder sig i.

Download scenarietekst (hvis man kan kalde det for det)
Download spilpersoner

Posted on Monday, April 24, 2006 at 09:16AM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment