Virtues, Klout & Klutz

Min mappe er væk, men i min søgen efter den, faldt jeg over Munkholts beskrivelse af vores system til kampagnen. Det er faktisk ganske interessant læsning, og jeg begynder at forstå, hvorfor kampagnen blev til noget særligt.

Det jeg husker, der fungerede bedst var vores Fidelity, Bravery, Integrity system, fordi det så genialt at overføre de tre dyder fra FBI direkte over i systemet. Vores Clout - Klutz system blev også brugt, men vi skulle lige vænne os til det der med, at der ikke var én spilleder, der kunne bestemme, hvem der skulle have hvor mange positive og negative point. Det var noget, vi skulle bestemme i plenum, men det var især også noget, som man selv skulle være initiativtager til.

 Download oplæg til systemet

Posted on Sunday, April 30, 2006 at 09:15PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment | References1 Reference

Arrghhh ... min mappe

Åhhh ... spassersplat. Jeg kan ikke finde min ActaCon mappe, som er fyldt med de sager, som de andre lavede og alle deres fede handouts. Det er pisseirriterende, for nu har jeg passet på den mappe i mange år, men mister den så, da jeg flytter ind i Nybrogade. Jeg var sikker på, at den lå inde i mit rodede rollespilskab, men nej. Jeg fandt alle mulige andre interessante rollespilsting, men ikke den mappe.

Aarrrhhh muggen pislort! Jeg hader setbacks. Sgu!


Posted on Sunday, April 30, 2006 at 09:11PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Vi nørdede og nissede

ActaCon var vidst min første kampagne, hvor jeg for alvor begyndte at gå op i, at handouts så autentiske ud. Jeg lavede stadig alt i Word.

Ude på FBI's egen hjemmeside fandt jeg en masse rapporter fra 40'erne og 50'erne og jeg kopierede simpelthen deres layout over i Word dokumenter, så de så autentiske ud. Jeg fandt hurtigt ud af, at utroligt mange rapporter fra skrevet på Office Memorandom Form #94, så den lavede jeg selvfølgelig også. De fleste småpolitirapporter og den slags var faktisk bare skrevet på et blankt stykke papir dengang. Hvis det var fancy, havde de måske et brevhoved.

Jeg har lagt nogle af de første og simple blanke dokumenter op i Word format. De kan snildt bruges til at skabe en autentisk udseende rapport, hvis man vælger en god skrivemaskine font. Den slags ligger til overflod på nettet og kan slet ikke undværes. Jeg brugte også altid en masse håndskriftsfonte. Jeg var vist så nørdet, at jeg ikke brugte den samme til flere personer ... tror jeg nok.

Derudover gjorde jeg voldsom brug af det, der hedder "Word Art" i Word. Det er en måde, hvorpå man kan lege med ord, sætte dem på skrå og lægge dem over teksten. Det brugte jeg altid til at lave stempler.  

(Jeg ville egentlig gerne komme ind på, hvordan man laver fede hanouts med Word, men problemet er, at det er så lang tid siden, at jeg har brugt Word til den slags, at jeg slet ikke ved nok om programmet i dag).  

Download blank field report
Download blank standard report
Download office memo form #94
Download eksempel på rapport

Download tekst om opbygning af et field office
Download samlet oversigt over field offices i USA

Posted on Wednesday, April 26, 2006 at 09:27AM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

En kampagne om FBI

En kampagnes fødsel
Thomas Munkholt, Sanne Pedersen, Per Fischer, Thomas Bjerregaard Nielsen og undertegnede mødtes en aften i midten af halvfemserne for at diskutere setuppet omkring en ny kampagne. Vi vidste, at vi ville spille noget med FBI og vi havde en idé om, at det skulle foregå i fortiden. Den første aften blev vi enige om nogle meget væsentlige punkter, som skulle vise sig at blive betydende for vores måde at spille rollespil på i kampagner.

1. Vi skulle skiftes til at være spilledere. En spilleder skulle køre en sag af gangen.
2. En sag måtte ikke vare mere end to sessioner
3. Kampagnens samlede historie var ikke fastlagt, men skulle udvikle sig undervejs
4. Det skulle IKKE handle om UFO'er og minde for meget om X-Files
5. Vi var alle enige om, at vores inspiration mestendels kom fra Ellroy.
6. Sagerne skulle gerne skrives ned, som var det scenarier

Disse ret simple regler eller retningslinjer var med til at skabe en meget spændende og dynamisk kampagne. Vi kaldte den for ActaCon. Action agains Conspira

Men hvorfor nu lægge det ud på nettet?
En af de ting, som var nyt i denne kampagne var, at alting blev skrevet ned og næsten alle handouts blev lavet på computer. Derfor er meget af kampagnen bevaret elektronisk og meget nem at dele. Jeg har en idé om, at vores kampagne kan fungere som inspirationsmateriale, og hvis ikke andet, så synes vi selv, at den er spændende at beskæftige sig med, fordi vi dengang gjorde nogle ting, som var helt rigtige.

Nørderi og nisseri

En af de ting, der meget hurtigt blev kendetegnende for vores kampagne var, at vi, især Munkholt og jeg, begyndte at nørde og nisse med FBI's historie og virkelige detaljer. Vi fandt kort over områder, adresser på virkelige FBI-kontorer i USA og så videre. Det var i internettets unge dage, så fascinationen over, at man kunne downloade virkelige FBI rapporter inde på FBI's hjemmeside, hvilket straks inspirerede til at lave handouts så virkelighedstro som muligt. Det var denne kampagne, der for alvor gav mig lyst til at lave fede handouts.

Thomas Munkholt har beskrevet starten og ideen mere indgående på sin side.

Thomas har desuden også lavet en meget fin gennemgang af sagerne.  

Min plan er at lægge vores materiale op til inspiration, og måske også selv genfinde noget af den inspiration, der var i kampagnen.  

Posted on Monday, April 24, 2006 at 06:23PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments2 Comments