« Katastrofen | Main | FastavalRadio og Morgensang »

Den samme arrangørrolle som altid

1990-1993: Menig deltager på Fastaval, der kiggede misundeligt på alle forfatterne og arrangørerne som lod til at kende hinanden og var med i en hemmelig klub.
1994: Skygge på banketten og forfatter (på tre scenarier)
1995: Æresgæstansvarlig og forfatter
1996: Ingenting (næsten ikke på Fastaval)
1997: Ingenting (næsten ikke på Fastaval)
1998: Forfatter
1999: Forfatter (på to scenarier)
2000: Ottodommer og forfatter
2001: Forfatter
2002: Menig deltager på Fastaval
2003: Forfatter
2004: Ottodommer og programansvarlig
2005: Programlayouter og forfatter
2006: Forfatter og Fastavalmagasin
2007: Forfatterkompendium, programansvarlig og forfatter

Det er alligevel utroligt, at jeg kun har haft en praktisk arrangørrolle i 1994. Jeg måtte aflyse at være æresgæstansvarlig tilbage i 1995, fordi jeg blev syg. I 1996 og 1997 troede jeg egentlig, at jeg var mere eller mindre færdig med Fastaval, og det var kun da Ernst pressede Thomas og jeg til at skrive et scenarie, at jeg kom tilbage som aktiv deltager.

Men når man tænker på, hvor mange år jeg har haft noget at sige om, hvad jeg mener, der burde være på Fastaval, gøres ved Fastaval og bla bla bla, så er det sgu ret utroligt, at jeg ALDRIG har påtaget mig andre roller. Jeg har talt om at være spillederansvarlig, holdansvarlig, Dag 0 ansvarlig og meget andet, men jeg har aldrig gjort noget ved det. Ottodommer og program. Det er ligesom de to ting, jeg hæger mig fast til. Noget med scenarierne og noget med at layoute. Det er nok bedst, hvis man holder sig til sin hjemmebane. Hmm ...

Jeg er i tvivl om, hvad der holder mig tilbage. Der er selvfølgelig noget praktisk i og med at jeg bor i København, men det skulle ikke forhindre mig i at arrangere forskellige events. Jeg tror, at det er frygten for, at noget bliver en fiasko, at der ikke kommer nogen deltagere, at rammerne ikke holder, at det bare falder til jorden og folk brokker sig inde på RPGforum, som holder mig tilbage ... og det er sgu for trist.

Røvsur tjans i 1994
Men hold da kæft, hvor var det på mange punkter ikke sjovt at arrangere banket i 1994. Det var et kaos og jeg tror ALDRIG nogensinde, jeg har været så stresset, som da der stod 300 festklædte, utålmodige mennesker og ventede på at komme ind. Men dengang var der altså også lavet decideret bordplan med navne på alle pladserne, og det var et helvede. Der manglede borde, der manglede stole. Folk havde købt billet til banketten uden at hverken arrangørerne eller kokkene havde fået at vide, at der dukkede 10 ekstra mennesker op og der var så mange ting at se til. Jeg sagde til mig selv, at det vil jeg ALDRIG nogensinde gøre igen. Jeg har siden da ALTID haft meget stor forståelse for, at banketten er hård og man godt kan brække halsen på den. Jeg synes i øvrigt at det er gået rigtig fint siden 2005.

Uudnyttet potentiale i 2002
I 'nyere tid' så er min dummeste Fastaval uden tvivl 2002, hvor jeg hverken var forfatter, dommer eller noget lignende. Jeg hang bare ud, og min mest nævneværdige bedrift var at drikke mig stinkende stiv med Mette og se om jeg kunne blive smidt ud af Infoen ... og det kunne jeg så. Jeg tog tidligt hjem fra banketten fordi jeg kedede mig og det var så det ... hvilket var ret dumt, da Fastaval 2002 var en superfed Con med F-TV, Cykelspil og masser af gang i den. Det sagde jeg til mig selv, at jeg aldrig ville igen. Enten så gjorde jeg noget, eller også blev jeg hjemme. 

Bare se her! Hvem husker ikke Speed of the fucking Snail!

Fastaval 2008
Min oplevelse af Fastaval 2007 har ikke afskrækket mig, og jeg kunne godt tænke mig at prøve kræfter med noget andet end det sædvanlige program og scenariecirkus. Det kunne være spændende at arbejde lidt tættere sammen med arrangørgruppen. Jeg har egentlig altid holdt mig til tjanser, som jeg kunne klare sådan på afstand af Fastaval. Jeg fandt f.eks. ud af, at det er møgbilligt at lave plakater (både i farve og sorthvid) og var egentlig ked af, at det ikke lykkes os at få lavet en plakat til Fastaval 007, og det var bare et spørgsmål om mangel på kommunikation ... og fordi, der ikke var nogen, der havde taget det der endelige "det skal sgu lade sig gøre"-ansvar.

Posted on Wednesday, April 11, 2007 at 07:32PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments12 Comments

Reader Comments (12)

FastavalRadio bliver megafedt. Jeg kan næsten ikke vente med at sidde i en campingvogn inde i fælleslokalet og skrige DUUUUUUNGEOOOOONS ud i æteren!

Fastavaldeltager: "Nogen har sjålet min sovepose"
FastavalRadio: "Var det dirtbusters?"
Fastavaldeltager: "Ja. Hvem ellers"

/Frederik
April 11, 2007 | Unregistered CommenterFrederik Berg Olsenq
Nu, FBO, nu er FastavalRadio en virkelighed jeg er nødt til at opleve!
April 11, 2007 | Unregistered CommenterOlle Jonsson
LOL!

Man kan vel også sende "Hvem vil være Nørd?" i radioen?
April 12, 2007 | Unregistered CommenterKristoffer Apollo
Jeg håber virkeligt, at den her konstruktive energi, som jeg oplever hos folk lige nu, holder ved. Det er længe siden, at jeg har oplevet en lignende fremadrettet tilgang til tingene.
April 12, 2007 | Unregistered CommenterJesper Wøldiche
Jaaaa! Radio! Jaaaa! Jeg er også tændt på idéen.
April 12, 2007 | Unregistered CommenterAlex K
Frederik har talt om den radio i flere år ... og det kunne være sjovt – og det kunne aktivere andre som mig, der måske synes, at der ikke er nok at lave.

Fordelen ved radioen fremfor magasinet er, at man kan hive flere værter ind over til at aflaste de faste. Derudover kan der produceres en masse ting på forhånd: Jingles, reklamespots, jokes og så videre.

Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men min fordom er, at det er nemmere at lave 8x5 minutters indslag end det er at lave et helt magasin ... og hvis der er problemer, så kan man improvisere sig ud af det. Det er svært med magasinet.
April 12, 2007 | Unregistered CommenterLars Andresen
Lars, I bliver jo nødt til at se "A Prairie Home Companion".
April 12, 2007 | Unregistered CommenterKristoffer Apollo
Jeg tror din idé om at det er nemmere at lave 8x5 minutters indslag beror på at du aldrig har lavet radio. Hvis lyden skal være monteret tager det lang tid, hvis der skal skrives manus (og det skal der til f.eks. sketches) tager det lang tid, musikplanlægning tager tid, og imaging (jingler, underlæg osv.) tager også en krig. Ud over det skal du medregne at der simpelthen er flere der har en eller anden erfaring med at skrive end når det gælder radio hvilket taler for blad. Oven i det er radio svært at lytte til samtidig med man spiller et spil og det kræver også et seriøst lydanlæg hvis det skal være tydeligt gennem almindelige baggrundsstøj.

Når det er sagt synes jeg ideen er ret sjov og ikke mindst interessant fordi det er en oplagt mulighed til f.eks. at få praktisk information ud. Men om det er realistisk at få det lavet og ikke mindst hørt, det ved jeg ikke.

mads
April 12, 2007 | Unregistered Commentermads b.
Jeg har lavet lidt radio på Journalisthøjskolen inden jeg blev helt sikker på, at jeg ville være tekstjournalist. Da vi lavede magasin, var vi fire mennesker, der arbejdede mere end fuld tid alle dage på Fastaval.

Men der er helt sikkert en MASSE der skal forberedes. Det gjorde vi også med Magasinet, ellers havde det været umuligt.

Rent praktisk kommer det meget an på skolen, og hvad der kan skaffes og lånes af udstyr. Og selvfølgelig også af ambitionsniveau, men det skal være nogenlunde højt, ellers er det nok ikke sjovt. Det kan også være, at der skal være færre udsendelser, hvad ved jeg.

Jeg synes, det kunne være sjovt at prøve kræfter med, og det som jeg er mest bange for er de tekniske og lydmæssige udfordringer.
April 12, 2007 | Unregistered CommenterLars Andresen
Radioen er en super fed idé! Hvis alt det tekniske kan klares så ser jeg et kæmpe potentiale: debatprogramer, sketjes, dj´es osv..

det kunne da være alt for fedt at sidde i cafeen, nyde en kold og høre Frederik interviewe con deltager nummer tre fra højre om hans conoplevelse ind til videre, efterfulgt af en times musik fra (skal vi sige) Johs pladesamling...
April 13, 2007 | Unregistered CommenterKristo
Jeg tror stadig at problemet er at man jo netop ikke sidder og hygger i cafeen, drikker øl og spiller mens man hører radio. Radio kræver på en eller anden måde ro i dine ører og det kræver at du ikke laver noget du skal koncentrere alt for meget om. Med mindre der kun er musik, selvfølgelig.

Og undskyld jeg måske er lidt unødigt negativ. Jeg tror bare at kræfterne er brugt bedre på feks. blad end på radio. I hvert fald når det gælder Fastaval.
April 16, 2007 | Unregistered Commentermads b.
Det kan enten blive enormt pinligt at høre på eller genialt. Redigering er ikke noget stort problem. Den tekniske udfordring bliver at skaffe gode mikrofoner og et brugbart PA-anlæg (det udstyr, man normalt finder på skoler og kan leje til bands, er ikke særlig velegnet til taleradio. Muzak-højttalere til butikker er faktisk bedre). Hvis jeg kan komme til Fastaval næste år, skal jeg gerne give en hånd med til eksperimentet, men der skal nok tænkes lidt over formen
April 18, 2007 | Unregistered CommenterJesper Stein Sandal

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.