« Middelkarakter til Fastaval | Main | I en boble af scenarie »

Så tæt på Fastaval

Det er lige straks Fastaval og det er sgu godt. Fastaval har spist meget af min rollespilsenergi det sidste halve års tid. Først forfatterkompendium, så program og så scenarie. Det er egentlig ikke fordi, at noget af det har været surt at lave, men det har bare taget energien væk fra f.eks. min blog her, og det er jo trist. Jeg har faktisk ikke orket at lave noget fornuftigt på den i næsten et halvt år, men det er nok slut nu.

Jeg kan tydeligvis mærke, at lysten til at være kreativ herinde er ved at komme tilbage efter en lille måneds tid, hvor der hverken har været scenarie eller nogen andre rollespilsprojekter. Faktisk har jeg ikke haft noget spændende at sige omkring rollespil, og det har Gert egentlig heller ikke. Jeg er meget spændt på, hvordan mit scenarie kommer til at forløbe, og har ikke haft lyst til skrive om det herinde, før jeg har fundet ud af det.

Jeg har selvfølgelig ikke spiltetstet ...

Onsdag dag sidder jeg i min bil sammen med Frederik Berg, Morten Jaeger og Morten Holm
Onsdag aften på Fastaval bliver Dag 0 ... jeg ved ikke om baren åbner?
Torsdag vil jeg luske mit til noget indie og om aftenen skal der spilles Order of the Stick brætspil i Cafeen.
Fredag dag skal jeg stå til rådighed for mine fem holder der kører der og hjælpe, hvis det er påkrævet.
Fredag aften bliver festlig i baren og cafeen. Nørgaard og forhåbentlig nogle andre F-TV drenge kommer på ud på vallen.
Lørdag dag skal jeg spille Zombies DK.
Lørdag aften skal jeg nok bare holde fri og hvile ud.
Søndag dag er jeg sørme i Viborg til påskefrokost hos familien.
Søndag aften er jeg meget festlig til banketten.
Mandag triller vi tilbage til København, når det er forsvarligt at køre.

Det skal nok blive en fin påske. Jeg var en smule ked af det, da jeg fik at vide, at jeg kun havde fået fire hold, men Tim og Jost gjorde en flot indsats efter jeg klagede min nød, og nu har jeg fem hold fredag og et specialhold lørdag, som vist er en gruppe, der plejer at spille sammen, som gerne vil prøve det. Det er fedt.

Men det er nok egentlig en af de eneste ting, jeg kom til at tænke på, som man måske skulle ændre på ved Fastaval. Er der for mange scenarier? Jeg mener ... scenarier der har fået 102 tilmeldte får 11 hold. Det er 55 spillere. Altså lidt under halvdelen af dem, som har meldt sig på som førsteprioritet kommer ikke til at spille det. 29 premierescenarier er mange, når der ikke er så mange spillokaler til rådighed. Man kan selvfølgelig sige, at der ikke kommer flere spillokaler til rådighed, selv om der er færre scenarier, så det er egentlig kun forfatterne, man tager hensyn til. For spillerne er det selvføgelig fedt, at der er meget at vælge imellem, for jeg vil mene, at det ikke er muligt IKKE at finde et scenarie, som man gerne vil spille på første og anden prioritet på Fastaval. Men ... og jeg ved godt, at det er primadonnaagtigt, jeg synes ikke, at det er helt tilfredsstillende at skrive scenarie i så lang tid og det så bliver spillet af 25 mennesker.

Næste år ... og der bliver jo nok et næste år, vil jeg jeg overveje om jeg skal lave et scenarie med syv spilpersoner i stedet for fem. Jeg talte med Frederik, og han sagde, at han havde lavet seks  spilpersoner til Mødregruppen, og det virkede faktisk smart, for han har fået en pæn del flere spillere og han har været med til, at lidt flere kunne komme til at spille. Jeg ved ikke, om man skal tilbage til den tid, hvor det krævede særlig dispensation at skrive færre end seks spilpersoner, men jeg tror, at jeg vil tage det op til overvejelse selv. For mig er det næsten bare dovenskab og vane, der har fået mig til at skrive fem spilpersoner og ikke seks.

Nå, men vi ses til Fastaval! 

Posted on Monday, April 2, 2007 at 08:07PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments3 Comments

Reader Comments (3)

Det er rigtigt - flere spilpersoner=flere spillere=mere for indsatsen

Men ellers er det vel stadig det gammelkendte problem med at skaffe spilledere - hvilket elegant bringer mig til et forslag, jeg har tænkt på et stykke tid:
Dag 0 som almindelig spilblok, men kun for spilledere

Dag 0s andre aktiviteter trækker alligevel kun begrænset med folk, og det er længe siden den var "kun for spilledere" - idag er den bare en bar-aften. Det er synd, spild og sætter et uheldigt fokus for resten af vallen.

Tilbage til Dag 0 kun for spilledere (og arrangører), men i stedet for at "uddanne" dem, skal de forkæles - alle scenarier sat op med minimum et hold, og kun for spilledere (og arrangører).

Derudover tyder de mange tilmeldinger (de er delt topscorer i hold) på indie på, at det giver mening at lave indie i alle blokke, med programsatte spil.
April 4, 2007 | Unregistered CommenterMax
Det kunne være rigtig fint at gøre mere for spillederne. Jeg ved, at det var meningen, at der skulle have været et spillederkompendium, men det er meget ærgerligt ikke blevet lavet. (Hvis det er, har jeg ikke hørt noget og har ikke kunnet give det til mine spilledere).

Jeg synes, at det lyder som en god idé at gøre Dag 0 til en spilleder dag. Mere om det på Fastaval lige straks ...
April 4, 2007 | Unregistered CommenterLars Andresen
+1! Hey, det er sgu en fin idé, at forkæle folk på Dag 0.
April 10, 2007 | Unregistered CommenterOlle Jonsson

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.