152691732_b047bac4c6_m.jpgProduktion

Alt er nemmere sagt en gjort. Her viser jeg konkrete eksempler på produktion af forskellige typer af handouts ved hjælp af internettet og InDesign ... og en farveprinter.

Gamle rapporter og lign

Jeg holder meget af at lave scenarier og kampagner, der foregår i USA i 40'erne og 50'erne, og jeg benytter mig ofte af at lave virkelighedstro rapporter. Igen er mit bedste værktøj internettet, for jeg anede da virkeligt ikke, hvordan en officiel FBI rapport fra 1946 ser ud eller noget i den stil. Men heldigvis er amerikanerne helt vilde med at scanne gamle dokumenter og smide det ud på internettet. På FBI's hjemmeside scanner man gamle rapporter og ligger dem ned til download. Det er en utrolig ressource for rollespillere. Ikke bare indholdsmæssigt, men det viser også, hvordan de gamle rapporter så ud. Men det var nu på Paul Wolfs hjemmeside at jeg har fundet nogle af de fedeste dokumenter, når de kommer til at få inspiration til 40'er og 50'er rapporter.

Det var her, at jeg fandt dette fantastiske OSS (forløberen for CIA) dokument.

177201587_d6216ca832.jpg 

 Men nu kan jeg jo ikke bruge dokumentet bare som det ser ud her. Jeg skal jo have min egen tekst ind og skrive mine egne rapporter, som jeg kan bruge som handouts. Til det skal jeg bruge programmet PhotoShop. Man kan nok godt bruge andre programmer, men jeg er vant til PhotoShop. Jeg åbner min dokument i PhotoShop og så bruger jeg Clone and Stamp værktøjet til at slette al den tekst jeg ikke ønsker og erstatter dem med papir. Det gøres således:

177212960_36f4ffcedf.jpg

Clone and Stamp værktøjet bruges ved, at du sætter pilen over et område, hvor der er "blankt papir" (altså et gråt område på dokumentet), så at sige. Så trykker du på ALT, og bemærker, at pilen bliver til et sigtekorn. Så slipper du alt, og hvis du nu fører din pil hen over noget af det tekst, som du vil slette, og trykker ned, så erstatter du nu det område du markerer, med det "blanke papir" du valgte. På den måde kan du lidt omstændeligt slette al den tekst, som du ikke ønsker skal optræde på dit dokument, fordi du selv her vil skrive noget.

Du ender med et dokument, der nu ser således ud:

177216301_3b492cd7ed.jpg 

Nu er det så bare at lægge dit dokument ind i InDesign og bruge det som baggrundsbillede. Du laver så tekstbokse over de områder, hvor du vil skrive, og bruger en skrivemaskinefont, som jeg har beskrevet hvordan du finder her.

På den måde kan du lave tekstbokse og gemme dokumentet som en slags skabelon. Jeg har lagt en InDesign fil ud, som viser grundideen. Dokumentet er lavet i InDesign CS til Mac. Det ser sådan her ud, men hvis du har InDesign, skulle du ikke have problemer med at åbne det, selv om det nok ser lidt mærkeligt ud, med mindre du ved et tilfælde har de skrivemaskinefonte, som jeg har brugt. De kan findes på førnævnte side. (Billedet er skåret i højre side på grund af begrænsninger i Squarespace, men resultatet er vist klart nok).

177222615_a5f69ffae4_o.jpg 

Posted on Wednesday, June 28, 2006 at 09:48PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Håndskrevne breve og dokumenter

BEMÆRK: Jeg laver alle handouts i InDesign. Man kan snildt lave handouts i Word, PhotoShop og andre programmer, men jeg mener, at InDesign er det bedste program til formålet. Jeg er heller ikke til kaffepletter, fortyndet soya og en tur i ovnen, dyrt papir og lignende. Mine handouts skal kunne printes på helt almindeligt papir og se flotte og autentiske ud. Jeg går ud fra, at folk downloader scenariet og printer selv.

De håndskrevne breve og dokumenter er noget, som vi ofte støder på i scenarier. Klassiske dagbøger, notesbøger, gamle pergamenter, magiske scrolls, personlige breve og så videre.

Når man vil lave et håndskrevet handout er der, udover teksten selvfølgelig, to ting man skal tænke på.

  • Baggrundsbillede til at illudere papiret
  • Den rette håndskrift font

Derudover kan man peppe hanoutet yderligere op, men det kommer vi til.

Papiret 150255965_cdd586aa14_t.jpg
I gamle dage sørgede jeg for bare at printe mit handout på noget papir, der var fedt, men det er blevet for besværligt. I dag har de fleste en farveprinter, og det er meget nemmere at lægge papiret ind som et baggrundsbillede og skrive direkte oven på det. Men det gælder selvfølgelig om at have de rigtige baggrunde, og især er det vigtigt, at baggrundsbillederne er i en ordentlig opløsning, for det ødelægger illusionen, hvis papiret er pixeleret. Jeg har i tidens løb fundet nogle fine blanke papirer på diverse billedbaser. Jeg har også fundet nogle, som der allerede var tekst på, men hvor jeg manuelt har slettet teksten i Photoshop.
Download gammel pergamentrulle
Download gammelt stykke papir
Download gulnet papir
Download åben bog
Download gammelt notespapir

Fonten 
Jeg har skrevet noget om at finde de rigtige fonte her, men det kræver også noget overvejelse at vælge hvilken håndskrift, man har brug for. Jeg plejer blot at tænke i, hvilken tidsperiode mit håndskrevne dokument er fra. Hvis det er noget middelalderagtigt tager jeg ofte en kalligrafi font, og det gør jeg ikke, hvis det er et brev fra nyere tid. Jeg ved godt, at det lyder lidt billigt, men det er noget, som man bare selv skal vurdere.  

At lave handoutet i InDesign
1
. Vælg Place under fanen /Files. Vælg det billede, som du vil sætte ind i dit nye dokument

150382833_c226d50226_m.jpg2. Billedet er sandsynligvis alt for stort til at passe til dit handout. Gør det mindre ved at højreklikke på billedet, vælg Transform og derefter Scale og sæt billedet ned alt efter, hvor meget du vurderer det skal være mindre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

150382834_6a04f83265_m.jpg3. I din værktøjskasse til højre vælger du Rectangle Tool (det er den firkantede boks uden kryds i) og trækker en boks henover billedet, hvor du vil have, at din tekst skal stå. Bemærk, at der pr. default er en træls kant på boksen, som du skal have væk. Det gør du ved at gå ind i fanen /Window og vælge Stroke  (se billedet). Det er fra Stroke, at man styrer alt det med linjer på bokse og den slags.

 

 

 

 

 

 

 

 

150382835_265b5255ab_m.jpg4. Når du vælger Stroke kommer der en boks frem til højre. Nu vælger du den boks, som du lige har lavet, og sætter derefter Weight i Strokeboksen på 0. Nu er stregen væk, og du er klar til at skrive i dit tekstfelt.

 

 

 

 

 

 

 

150382830_8b3273f178.jpg

 

5. Nu vælger du i væktøjskassen til højre det store bogstav, og trykker inde i din boks. Du er nu klar til at skrive teksten. Fonte, størrelse og den slags vælger du i den øverste værktøjslinje. Du kan selvfølgelig også bare copy noget tekst fra et Word dokument og paste det ind i boksen.  

 

Posted on Sunday, May 21, 2006 at 11:06AM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment | References2 References