« Gamle rapporter og lign | Main

Håndskrevne breve og dokumenter

BEMÆRK: Jeg laver alle handouts i InDesign. Man kan snildt lave handouts i Word, PhotoShop og andre programmer, men jeg mener, at InDesign er det bedste program til formålet. Jeg er heller ikke til kaffepletter, fortyndet soya og en tur i ovnen, dyrt papir og lignende. Mine handouts skal kunne printes på helt almindeligt papir og se flotte og autentiske ud. Jeg går ud fra, at folk downloader scenariet og printer selv.

De håndskrevne breve og dokumenter er noget, som vi ofte støder på i scenarier. Klassiske dagbøger, notesbøger, gamle pergamenter, magiske scrolls, personlige breve og så videre.

Når man vil lave et håndskrevet handout er der, udover teksten selvfølgelig, to ting man skal tænke på.

  • Baggrundsbillede til at illudere papiret
  • Den rette håndskrift font

Derudover kan man peppe hanoutet yderligere op, men det kommer vi til.

Papiret 150255965_cdd586aa14_t.jpg
I gamle dage sørgede jeg for bare at printe mit handout på noget papir, der var fedt, men det er blevet for besværligt. I dag har de fleste en farveprinter, og det er meget nemmere at lægge papiret ind som et baggrundsbillede og skrive direkte oven på det. Men det gælder selvfølgelig om at have de rigtige baggrunde, og især er det vigtigt, at baggrundsbillederne er i en ordentlig opløsning, for det ødelægger illusionen, hvis papiret er pixeleret. Jeg har i tidens løb fundet nogle fine blanke papirer på diverse billedbaser. Jeg har også fundet nogle, som der allerede var tekst på, men hvor jeg manuelt har slettet teksten i Photoshop.
Download gammel pergamentrulle
Download gammelt stykke papir
Download gulnet papir
Download åben bog
Download gammelt notespapir

Fonten 
Jeg har skrevet noget om at finde de rigtige fonte her, men det kræver også noget overvejelse at vælge hvilken håndskrift, man har brug for. Jeg plejer blot at tænke i, hvilken tidsperiode mit håndskrevne dokument er fra. Hvis det er noget middelalderagtigt tager jeg ofte en kalligrafi font, og det gør jeg ikke, hvis det er et brev fra nyere tid. Jeg ved godt, at det lyder lidt billigt, men det er noget, som man bare selv skal vurdere.  

At lave handoutet i InDesign
1
. Vælg Place under fanen /Files. Vælg det billede, som du vil sætte ind i dit nye dokument

150382833_c226d50226_m.jpg2. Billedet er sandsynligvis alt for stort til at passe til dit handout. Gør det mindre ved at højreklikke på billedet, vælg Transform og derefter Scale og sæt billedet ned alt efter, hvor meget du vurderer det skal være mindre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

150382834_6a04f83265_m.jpg3. I din værktøjskasse til højre vælger du Rectangle Tool (det er den firkantede boks uden kryds i) og trækker en boks henover billedet, hvor du vil have, at din tekst skal stå. Bemærk, at der pr. default er en træls kant på boksen, som du skal have væk. Det gør du ved at gå ind i fanen /Window og vælge Stroke  (se billedet). Det er fra Stroke, at man styrer alt det med linjer på bokse og den slags.

 

 

 

 

 

 

 

 

150382835_265b5255ab_m.jpg4. Når du vælger Stroke kommer der en boks frem til højre. Nu vælger du den boks, som du lige har lavet, og sætter derefter Weight i Strokeboksen på 0. Nu er stregen væk, og du er klar til at skrive i dit tekstfelt.

 

 

 

 

 

 

 

150382830_8b3273f178.jpg

 

5. Nu vælger du i væktøjskassen til højre det store bogstav, og trykker inde i din boks. Du er nu klar til at skrive teksten. Fonte, størrelse og den slags vælger du i den øverste værktøjslinje. Du kan selvfølgelig også bare copy noget tekst fra et Word dokument og paste det ind i boksen.  

 

Posted on Sunday, May 21, 2006 at 11:06AM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment | References2 References

References (2)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
  • Response
    click here for top quality info addiction around
  • Response
    RPG - Konkret produktion - Håndskrevne breve og dokumenter

Reader Comments (1)

Hello Lars!
We are currently re-building the homepage for nysjöns fiske (www.nysjonsfiske.com) and we would like to have a pergament roll as background for our menu. So we wonder if we perhaps can borrow that pergament roll that you have made and posted on this site?

please answer to litenkarin@gmail.com

/ Karin
January 24, 2007 | Unregistered CommenterKarin

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.