« Warhammer Online | Main | Gears of War »

Forza 2 Motorsport

Jeg var så heldig at komme til forpremiere på Forza 2 Motorsport til Xbox 360, og nu glæder jeg mig rigtig meget til, at spillet kommer ud i butikkerne.

481159650_43a005a977.jpg
Grafikken er meget ren og klar i Forza, hvilket gør det nemt at overskue, hvad der sker længere fremme på banen

Måske er der faktisk tale om en revolution indenfor for bilspil ... måske er jeg bare ramt af en hype, fordi jeg virkelig ønsker, at der skal komme et bilspil, som blæser alle de andre væk og sætter nye standarder for, hvad der kan lade sig gøre. Men da jeg sad og kørte de første løb i Forza 2 må jeg indrømme, at det føltes lidt som da jeg spillede Gran Turismo på PS1 første gang ... der var den samme fornemmelse af, at her var noget nyt.

Forza 2 er en simulation. Der er lagt vægt på realisme, hvilket både gælder når det kommer til grafikken, fysikken og lyden. I mange nye bilspil er grafikken mere og mere tegneserieagtig, som f.eks. i Need for Speed Carbon, men i Forza 2 er grafikken utrolig ren i farverne og forsøger helt klart at være fotorealistisk. Sagt på en anden måde, så forfalder Forza 2 ikke til billige tricks for at illudere høj fart (så som rystende skærm, overdreven motion blur eller lignende).

481159654_a9e6dd9a06.jpg
Need for Speed-serien bruger en masse tricks til at skabe illusionen af fart - den slags holder Forza sig fra

Grafik og fysik
Det område hvor Forza 2 grafisk set rykker ved standarden er bilerne og helt specifikt skadesmodellen på bilerne. Det er selvfølgelig meget mere end bare grafik, men når man første gang har gnubbet sig op af en anden bil på banen og ser ridserne i lakken lige præcist der, hvor man ramte hinanden, er det lige ved, at man græder af glæde. Skadesmodellen og fysikken går HELT fantastisk hånd i hånd. Når du rammer en bil hårdt bagfra, hopper den frem, mens småstumper af den flyver af og rammer din bil og bliver liggende på banen. Din egen kølerhjelm bliver skubbet lidt op og din kølerhjelm sidder og ryster.

Illusionen af, at du lige har været involveret i et sammenstød er næsten total. Det er især når bilerne støder sammen på banerne, at fysik og skadesmodel spiller perfekt sammen, og det betyder en helt naturlig respekt for de andre biler. Det gælder om at køre ordentligt.

481159642_753b19957c.jpg
Bilerne er utroligt realistisk bygget op og består af omkring 4.000 lag

I sammenligning med Gran Turismo, hvor der bare lyder et ’bonk’ når man knalder ind i anden bil, så er oplevelsen i Forza 2 meget tilfredsstillende. Det eneste tidspunkt, hvor jeg var lidt skuffet var, da jeg gled ud i en langt sving og knaldede frontalt ind i en betonpille med 150 km/t. Bilen blev smadret på en tilfredsstillende måde, men uheldet var lidt mærkeligt udramatisk. Min bil fløj ikke gennem luften ... den stoppede så at sige bare, da jeg ramte pillen. Fordi sammenstødene med andre biler og nogle barrierer er meget realistiske, så virkede det en smule skuffende.

Alligevel er slet ikke noget spørgsmål om, at fysikken er noget af det mest gennemførte, jeg endnu har oplevet i et bilspil. Det oprindelige Forza til Xbox var et meget realistisk bilspil med en god fysik, men det er bare blevet meget bedre i Forza 2.

Lyd og kontrol
Der er egentlig ikke så meget at sige til lyden udover, at bilerne lyder helt som de skal, og det kan klart anbefales at skrue godt op for lyden, så man kan høre den dejlige hvinen fra turboer og de gode ’klonk’-lyde fra gearskiftene. Det er ikke fordi, at der er noget her, der føles som direkte revolutioner, men det virker.

Jeg spillede Forza 2 med Microsofts rat til Xbox 360 og jeg prøvede også at spille det med controlleren. Der var en utrolig forskel. For det første, virkede det helt oplagt at spille med manuelt gear, når man sad foran rattet. Jeg tror faktisk, at Forza 2 er det første bilspil, hvor jeg kommer til at spille med manuelt gear, og det skyldes, at jeg næsten glemte, at jeg spillede et computerspil. Når jeg kører bil i virkeligheden, så er gearskiftet ikke noget jeg tænker over. Det er en naturlig del af det at køre bil ... man kan høre på motoren og mærke på bilen, hvornår der skal skiftes gear. Den fornemmelse synes jeg ikke, at jeg har haft i bilspil, men den var der i Forza 2. Sommetider kom jeg da til, at geare lidt for meget ned i et sving, men det handler jo også om træning.

481164440_70668523f6.jpg
Microsoft har lavet et virkeligt godt rat, og med Forza 2 kommer der for alvor noget at bruge det til

Rattet gav også en pragtfuld kontrol af bilen. Hvor man med controlleren meget ofte styrer med mange små korrigeringer, så var det muligt med rattet at holde en lang, blød kurve og i stedet for at bruge opmærksomhed på at korrigere med controlleren, kunne jeg hurtigt finde det punkt, hvor hastigheden var optimalt i forhold til svinget.

Jeg ved ikke, om det er alle, der har det sådan, når de styrer med en controller, men jeg har det med konsekvent at trykke speeder og bremse i bund, når jeg bruger dem. I Forza 2 er der virkelig brug for, at man kun giver lidt gas og man trykker forsigtigt på bremsen - især når man slår traction control fra.

Forza 2 Motorsport dukker op i starten af juni.

249953465_f2361e3009.jpg 

Posted on Wednesday, May 2, 2007 at 12:17PM by Registered CommenterLars Andresen | CommentsPost a Comment

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.