« Character sheets til Dødedans | Main

Det romantiske scenarie

133663089_903e44eb85_t.jpgDødedans

Fastaval 2001
Ideen med at lave et D&D 3rd edition scenarie opstod kort tid efter, at jeg var begyndt at spille det med blandt andre Thomas Munkholt og Per Fischer. Det tog os faktisk lidt tid at finde ud af, at det system nok ikke lige var os, men inden da havde vi nået at aftale, at vi ville skrive en fantasytrilogi.

Det var faktisk aldrig planlagt til at være andet, end at vi alle tre skrev et romantisk fantasyscenarie, der foregik i Warhammer universet, men ideen om trilogien blev taget meget alvorligt og blæst ret meget op af blandt andre Michael Erik Næsby og Sebastian Flamant.

Vores trilogi hed Sorte Rose og mit scenarie hed Dødedans. Det er et typisk scenarie fra min hånd. Meget fokus på karakterernes historie, som er den historie, scenariet fortæller. Det hele handler om kærlighed. Dødsguden er involveret. Den smukkeste kvinde i verden er involveret. Det handler om karakterernes fortid og et løfte, de engang for lang tid siden tog. Det hele er meget patetisk, storladent og dramatisk.

Scenariet blev pænt modtaget på Fastaval, og det vandt en Otto for bedste spilpersoner.

Efterfølgende var der en del træls blæst om vores trilogi. Folk havde forventet, at det hele ville gå op i en højere enhed, at vi havde skabt et nyt storværk, som man kunne hylde i al evighed. I hvert fald havde Michael Næsby og Sebastian Flamant ret travlt med at udråbe det som en fiasko på trods af, at Dødedans blev nummer 2 til publikumsprisen og vandt Ottoen for bedste spilpersoner. Thomas Munkholts Efter Drømmen var meget tæt på at vinde for bedste scenarie, og det er et utroligt smukt og følsomt fantasy-scenarie. Per Fischers fik ikke så mange roser med på vejen, og det skulle åbenbart komme os alle til last.

Scenariet er desuden illustreret med et miks af tegninger, som Palle Schmidt lavede til de hedengangne rollespil Aeropa samt tegninger oprindeligt lavet til Tidens Ritual tilbage midt i halvfemserne.  

Foromtale:
Med en svag metallisk klang glider det blanke stål frem. Den lange kappe skubbes til side. Sværdet sender en refleks fra den flakkende gadelampe over i gyden overfor. Et par øjne åbnes og fokuserer. Skiltet til kroen svinger svagt i blæsten. Latter. Den samme latter som for 30 år siden. Som for 100 år siden. Det ru læder føles rigtigt mod håndfladen. Balancen er perfekt. Men der skal ikke flyde blod. Endnu.
- Hej, Wolfgang ...
- God aften, Berger. Hvordan kunne du vide, at det var mig?
- Dine øjne har ikke ændret sig.
- Det har min sjæl ellers.
- Du har ingen sjæl.
- ...
- Skal vi se, om de andre er kommet?

Seks eventyrere samles igen. Kaldet af deres ungdoms mester. Seks mænd forlader deres familier og borgerlige hverv for atter at holde sværdet i hånd. For atter at kæmpe for livet. For kærligheden. Og for Døden. En troldmand. En kriger. En tyv. En præst. En ridder. En barde. Seks tvivlsomme helte og én nederdrægtig niddingsdåd.

Download scenariet på Projekt R'lyeh 

Posted on Thursday, April 20, 2006 at 04:31PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments1 Comment

Reader Comments (1)

Jeg så det også mere som at skrive parallelt, end at skrive sammen. Det handlede om at kunne udvikle ideerne og motivere hinanden. Det ville jeg gøre igen, og det handler jo ikke om at udgøre et Otto-spisende dreamteam (selvom nogle lod til at tro det), men at finde sammen med nogen man er på bølgelængde med.
April 24, 2006 | Unregistered CommenterThomas Munkholt

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.