Main

Det oversete scenarie

133670365_0bc7bc440a_t.jpgTiden der forsvandt

Fastaval 2000
Det er det mindst eksponerede scenarie, jeg nogensinde har skrevet til Fastaval. Jeg har nærmest indtryk af, at det er glemt af alle pånær Anders Skovgaard Petersen, som mener, at det var det første danske socialrealisme-scenarie eller noget i den stil.

Det er det scenarie, som mest rendyrket handler om, at finde ud af at slippe fortiden og komme videre i sit liv. Noget jeg har haft med i flere andre scenarier, men i Tiden der Forsvandt handler det om mig selv og mine egne venner. Spilpersonerne er lavet over mine egne nære venner på det tidspunkt.

Desværre begik jeg en kæmpefejl i scenariet, som også har gjort, at jeg har ladet det sejle sin egen sø. Historien handler om en gruppe gamle venner, der som altid samles for at holde nytår sammen. Udadtil har de det fint med hinanden, men der ligger gammelt had, nid og misundelse under overfladen. Der er alt muligt betændt i deres forhold. I stedet for bare at lave en historie om det, så spændte jeg det op på, at de i deres fortid havde slået deres fælles ven ihjel, og at det var derfor, at de ikke kunne give slip på hinanden. Så for at komme videre i deres liv, skulle de komme til en afklaring om, hvorvidt de havde slået ham ihjel eller om han havde begået selvmord. På papiret måske en meget interessant idé, men det kom til at være en hæmsko for et ellers fint og nedtonet dramascenarie med nogle gode og nærværende spilpersoner.

Det hjalp så heller ikke på det, at jeg var dommer det år, så der var ingen respons på scenariet.

Foromtale:
Simon og Peter ligner sig selv. Drengede smil. Cigaretter i hånden. Frakkerne er godt nok Hugo Boss og har kostet mere end de 75 kroner, de dengang kostede i Genbrugsbutikken. Skoene er blankpudsede, og den flaske whisky Peter har i hånden er næppe en flaske Scotchman til 119 kroner fra Kvickly.

For 12. gang fejrer I nytår sammen. Bare jer seks. Du skruer dit charmerende smil på, tænker kort på dine rynker omkring øjnene, men lægger lidt ekstra vug i dine stadig forførende hofter og går mod dem. Sneen falder. Melankolien skjules, men på overfladen er de lykkelige. Det går godt. Jobbet er sikkert. Pengene er gode. Et scenarie om en generation, der ikke ved, hvor den går hen. Fortrængte følelser. Betændte hemmeligheder. Had. En chance for at gøre en fejl god igen. Engang var de lykkelige!

Download scenarieteksten
Download spilpersoner
Download Intriger og konflikter

Posted on Thursday, April 20, 2006 at 04:33PM by Registered CommenterLars Andresen | Comments3 Comments

Reader Comments (3)

Jeg har læst det! Jeg husker især nogle fine karakterer, men ellers virker det på mange måder som et forstudium til Proaktiv. Og ligesom Proaktiv tror jeg, at det kræver nogle spillere, der kan genkende sig selv i handlingen og problemstillingerne, fordi der ikke er en traditionel rollespilskonflikt.
May 3, 2006 | Unregistered CommenterKristoffer Apollo
Som jeg husker det fra Fastaval, så var mord/selvmordskonflikten et ret mærkeligt twist, der ganske rigtigt kom lidt i vejen for det afdæmpede drama. Jeg tror, jeg ville have foretrukket det uden.
May 3, 2006 | Unregistered CommenterNis Baggesen
Ja, det ville uden tvivl have været bedre uden. Jeg kan mærke, at jeg stadig har lyst til at prøve kræfter med at skabe det store drama i det lille drama, hvis det giver mening. Jeg var, og er vel stadig, træt af, at det altid skal være de store liv-eller-død-følelser, som skal på banen for at vække rollespillere.

Jeg er stadig ærgerlig over Tiden der forsvandt, for jeg havde de rigtige spillere det år på Fastaval, men de kunne ikke tage tvistet helt seriøst, og der var også nogle spilledere, der havde svært ved at servere det på den rigtige måde.
May 4, 2006 | Unregistered CommenterLars Andresen

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.